Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na posudbi

Rimac: Van Oostrum je veliki potencijal koji se nije dokazao

30.09.2014.
u 10:49

Žan Tabak: Momak je jako veliki potencijal, fizički je kao NBA igrač, no u njegovu razvoju nedostaje jedna stuba, ono razdoblje kada vas netko pusti da igrate i gleda vam kroz prste

Recesijska Cibona morat će ubuduće pojačanja tražiti na novim tržištima. Dokaz tome je dovođenje Devona Van Oostruma (21, 192 cm) prvog Engleza među vukovima. Riječ je o momku koji je rođen u Groningenu, ali ima britansko državljanstvo, i koji je posljednjih pet godina proveo u Španjolskoj.

Igra slično Huertelu

Novog Cibonina razigravača imali smo priliku vidjeti u Adidasovu NBA kampu u Trevisu, a o njemu nam je pričao njegov bivši trener iz Laboral Kutxe, Žan Tabak:

- Momak je veliki potencijal. Fizički je jako dobar, kao NBA igrač, ima talenta za Euroligu, no nedostaje mu jedna stuba u razvoju, ona kada vas netko pusti da igrate i gleda vam kroz prste. Jako je dobar na otvorenom terenu, ima dobru tehniku driblinga i dodavanja, no šut mu je diskutabilan. Što se tiče odluka na terenu, vrlo je sličan francuskom razigravaču Huertelu. Ima dana kada sam može odlučiti utakmicu, ali i dana kada će napraviti niz pogrešaka. Držim da je to obostrano dobar potez, i za igrača i za Cibonu.

Španjolski euroligaš je Van Oostruma Ciboni posudio, a Cibonin upravitelj Aco Petrović kaže da ga je njegov klub dobio za vrlo dobru cijenu. U klubu iz Vitorije razigrati se ne bi mogao jer su ispred njega Francuz Huertel i Amerikanac Perkins. Puno više prilika za igru Van Oostrum imao je ovo ljeto u kvalifikacijama za EP u kojima je kao prvi razigravač Velike Britanije imao prosjek od sedam koševa, šest skokova i četiri asistencije. No, treba reći i da se u ključnoj utakmici, protiv Islanda (69:71), nije proslavio pa Britanaca na sljedećem EP-u neće biti. No, Cibonina trenera Slavena Rimca to ne zabrinjava:

Htio je sam doći u Cibonu

- Riječ je o potencijalu koji se još nije dokazao i koji je sam htio igrati u Ciboni i ABA ligi jer je očito čuo da se iz Cibone i Partizana dalje proda najviše igrača i da je riječ o ligi dobroj za razvoj igrača. Momak razumije košarku, motoričan je i jak na lopti, a njegova cijena uklapa se u naš proračun.

Što to dovođenje znači za Dominika Mavru, godinu dana mlađeg Hrvata koji igra na istoj poziciji?

- Morali smo se zaštititi od mogućeg odlaska Blassingamea koji je potpisao samo na dva mjeseca. Van Oostruma moramo što prije uklopiti u momčad, ali i Mavri dati priliku - objasnio je Rimac.

>>Lovrić se povukao, Petrović još više ojačao poziciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije