Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita bolja od Cibone

Rimac: S par brojki mogu objasniti zašto gubimo!

Cedevita Cibona
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
07.10.2015.
u 10:50

Mali su postali veliki: Rimac je mislio na vrijednost dviju momčadi, Cedevita je četiri puta skuplja...

Lord Edward Derby zamislio je derbi kao ogled najboljih, suparnika koji su u egalu. U njegovo doba, prije više od 230 godina, natjecali su se u engleskom Epsonu punokrvni trogodišnji rasni konji. Pa se tradicija nastavila u sportovima koji će se tek stoljeće kasnije izumiti.

No, zagrebački košarkaški sraz Cedevite i Cibone, već dugo nije ravnopravan, nije pravi derbi, jer kapital je unaprijed odlučivao pobjednika. Mali su postali veliki, a veliki mali. Pa je tako u posljednjih 14 utakmica Cibona pobijedila - dvaput. I to jedva, oba puta s pola koša (77:76). Ostalo sve - Cedevita. I sinoć, u trećem kolu ABA lige, Cedevita.

Treba im vremena

– Zašto je takav trend? Dajte mi papir i ja ću vam napisati par brojki i sve će vam biti jasno – objasnio je nakon susreta trener Cibone Slaven Rimac.

Brojke koje bi Rimac napisao bile bi - u jednoj koloni 500 tisuća eura (Cibona) a u drugoj dva milijuna (Cedevita). Vrijednost dviju momčadi ove sezone. U Dvorani II Doma sportova završilo je pobjedom 83:65 četverostruko skuplje momčad, pa ispada da su Cibosi dali i više nego što na tržištu vrijede. Štoviše, do poluvremena su bili u egalu, a onda se prepustili sudbini, za koju se očekivalo kakva će biti.

– Nećemo se predati i reći 'OK, imate skuplju momčad, eto vam'. Borimo se, koliko ide. Utakmica nije bila loša, treba nam vremena – kazao je Rimac, a košarkaš Cedevite Nemanja Gordić dodao:

- Istina, ako gledate semafor, čini se da nam je bilo lako pobijedit, ali bio je to pravi derbi.

Lov na prvi trofej

Vukovima treba vremena da se uigra Dardan Berisha, da Corey Fisher skine višak kilograma, Filip Krušlin napokon namjesti šut, a isto vrijedi i za Marka Jagodića Kuridžu. Briljira Ante Žižić, mladić koji se požrtvovno bori, stišće banane, skače, 'grize' kao pravi vuk...

U Cedeviti, više-manje, sve štima iako je početak sezone. Krenuli su ozbiljno u lov na prvi trofej u ABA ligi, došli do 3-0 i stvari pomalo dolaze na svoje. Miro Bilan napravio je double-double (17 koševa, 11 skokova), Jacob Pullen i James White uigrali su se, vidjeli smo jedno lijepo 'alley-oop' zakucavanje, a energični Tomislav Zubčić dizao je momčad iz crnih rupa. Napravili su serije +12 (20:8), pa +9 (39:30), te 14:2 (68:52) koje nekadašnji europski velikan nije uspio stići.

– Nije bilo lako. Promašili smo četiri-pet otvorenih trica i to šuteri i zato se nismo prije odvojili – dodao je Veljko Mršić.

Iako su igrali u gostima, tribine su većinom, u Cedevitinoj dvorani, navijale za vukove...

>>Sesar: Vukovi najtanji tamo gdje je današnji domaćin najjači

Komentara 1

Avatar links
links
22:00 09.10.2015.

kakva bljuzgarija od teksta???zašto uopće igrati ako je novac jedini koji je bitan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije