Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita leđima uz zid

Repeša: Nitko nije dobio doigravanje da se nije potukao

14.11.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, 05. kolo, KK Cedevita - Alba Berlin. Jasmin Repesa, Roko Ukic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
18.04.2015.
u 13:20

Roko Ukić: 
Zašto bi ova situacija bila bezizgledna? Treba samo zamisliti da je 0:0.

Košarkaši Cedevite u poprilično su neugodnoj situaciji. Vrijednost sezone najviše će im se mjeriti po dometu u ABA ligi, odnosno po tome jesu li izborili Euroligu ili ne, a oni su na rubu polufinalne eliminacije. Nakon dvije podgoričke utakmice, Budućnost ima tri meč lopte, a Cedevita tek priliku da u dvije zagrebačke utakmice spašava obraz i da tako izbori petu u Podgorici.

Treneru Jasminu Repeši (53) ovo će biti tko zna koja "biti ili ne biti" utakmica. Kako je u njegovoj koži?

- Ja se osjećam dobro i vjerujem da mi možemo preokrenuti seriju.

Svi će upirati u trenera

Ako se takvo što čudesno dogodi, vrhnje će pobrati igrači. Ako Ceda ne uspije "preplivati Moraču", svi će upirati prstom u trenera.

- Ne bi bilo ni prvi ni posljednji put da se upiralo prstom u mene, posebice ne ovdje. Nakon dva poraza u Podgorici, mnogi su nas pitali: "Visi i Repeša?".

- Recite im slobodno da ne visi jer je pretežak. Ima 120 kg i, čim mu stavite uže oko vrata, ono pukne. Ha, ha...

Prvi razigravač i dokapetan nije bio tako raspoložen kao trener. Vjerojatno zato što je u Podgorici ostao dužan. Kako se kod 0:2 uopće može probuditi vjera u preokret?

- Vrlo jednostavno. Zamisliš da je 0:0 i sve ti je isto.

Dakle, ne smije se gledati ukupna slika?

- To vam je isto kao i da gubite 15 razlike. Nećemo se predati, ta sportaši smo.

Nama se ipak čini da je situacija blizu bezizgledne?

- Zašto bi bilo bezizgledno? Izgubili smo dvije utakmice, prvu na jednu loptu, a drugu radi pet minuta loše igre i to na njihovu terenu. A sada mi imamo prednost domaćeg terena.

Imate li ju doista? Mogu li sokolovi doista dobiti onakvu energiju s tribina?

- Nebitno. Ne moramo se time uopće zamarati, već igrati košarku najbolje što znamo. Uostalom, mi cijenimo svakog našeg navijača.

S obzirom da je riječ o dvije vrlo izjednačene momčadi, teško je vjerovati da je moguće da jedna od njih može dobiti tri zaredom!?

- Kao teorija nekoga tko sve ovo gleda sa stane to je O.K., no mi kao igrači moramo biti spremni na ekstremne stvari. Mi stalno moramo vjerovati da možemo napraviti nešto ekstra. Da bi Cedevita napravila svojevrsno čudo, i Ukić i Gordić morali bi dati više nego u Podgorici. Baš kao i Cedevitine četvorke, kojima je u posljednje tri utakmice iskusni Boris Savović zabio 70 koševa (28, 20, 22), što je Repeši ponajveći problem.

- Ne treba nikoga kritizirati niti vješati. Kad sve prođe, napravit ćemo analizu, a do tada ćemo učiniti sve da situaciju preokrenemo.

Trebat će pokazati zube

A za takvo što će trebati pokazati zube. Ne smije se dogoditi da ih đetići pretuku kao u drugoj utakmici.

- To je istina, kad je kod našeg vodstva 51:45 krenula makljaža, nismo se snašli. Mi u našem sastavu imamo dosta igrača kojima puno više odgovara čišća košarka, pa sam rekao dečkima da nitko nikada i nigdje nije dobio neku seriju u doigravanju ako se nije potukao. To je razlika između play-off košarke i one ligaške. Sada se igra puno tjelesnije, čvršće - ističe Cedevitin strateg.

>> Bojan Bogdanović proglašen novakom mjeseca u Istočnoj konferenciji

Komentara 1

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
20:02 18.04.2015.

Gledam ovog Pilepića kako ga je Paunić u sve tri utakmice nadigrao kao početnika. Inače mi je materijal za reprezentaciju ali ovakve igre ga neće tamo dovesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije