Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE ABA LIGE

Repeša: Nije borba na život ili smrt! Vujošević: Je!

Jasmin Repeša (1)
Goran Stanzl/Pixsell
24.04.2014.
u 16:44

– Utakmica jest strašno bitna, no ne bih se složio sa Duletom da ona znači život ili smrt. Partizan nije od jučer niti je samo danas, to je povijest - rekao je Repeša.

Verbalni “ping-pong” Jasmina Repeše i Duška Vujoševića obilježio je presicu rivala iz drugog polufinala Final Foura ABA lige i ako je suditi po nadmudrivanju trenera, onda bi i dvoboj košarkaša Cedevite i Partizana trebao biti jako zanimljiv.

Nepravda desetljeća

Cedevitin trener Repeša reagirao je na nešto što mnogi nisu niti primjetili:

– I generalni menadžer ABA lige Roman Lisac i novinar koji vodi ovu presicu naveli da ovdje igra Partizan protiv Cedevite umjesto da prvo kažu ime kluba koji je bolje plasiran, što držim za nepravdu, jednu od većih u posljednjih 10-tak godina.

Reagirao je Partizanov trener Vujošević:

– Dok ovaj Final Four ne završi šampion je Partizan i mi smo ti koji brane naslov.

Uslijedilo je pitanje o tome koliko će ova utakmica drugačija od onih u sezoni s obzirom da je ulog Euroliga?

– Prednost da odgovori prvi dajem drugoplasiranom – bila je prva Vujoševićeva reakcija.

– A ja prednost dajem domaćinu i prvaku – nasmijao se Jasko.

Na koncu je prvi ipak pričao Dule:

– Utakmici jesmo posvetili veću pažnju, no nadam se da nismo pretjerali. S obzirom da pobjednik ide u Euroligu, ulog je ogroman pa se nadam da će to i publika prepoznati i da će pokazati privrženost klubu. Plasman u Euroligu za naš klub znači preživljavanje pa ih molim da ispune Arenu.

I na ovu temu, Repeša je “reternirao” na svoj način.

– Utakmica jest strašno bitna, no ne bih se složio sa Duletom da ona znači život ili smrt. Partizan nije od jučer niti je samo danas, to je povijest.

Lisac poput pravog lisca

Tu je opet reagirao Lisac, poput pravog lisca:

– Pored ovoliko džentlmenstva meni je jako ugodno.

Ono, oko čega su se Repeša i Vujošević složili bilo je da bi trebalo mijenjati sustav natjecanja i da bi se trebalo igrati doigravanje te da prvak ligaškog dijela treba ići izravno u Euroligu.

Nazočni presici bili su i kapetani momčadi. U Partizanu je to Francuz Joffrey Lauvergne, a kod Cedevite Marino Baždarić.

– Pretjerano domaćinska atmosfera u ovakvih utakmicama može biti kontraproduktivna, no mi se tim stvarima ne zamaramo. Nama je zagrebačka utakmica pokazatelj kako bismo ovdje trebali igrati protiv Partizana.

Inače, Cedevita je tada pobijedila 68:65, a junaci te pobjede bili su Smith (20), Suton (15) i Ramljak (12).

>> Cibona je gubila uz velike šokove, uz trice s centra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije