Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita kod Limogesa

Repeša: Ni sam 
ne znam koliko smo konkurentni

Jasmin Repeša i Dino Repeša
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
24.10.2014.
u 09:30

- Moramo se "potući" s igračima Limogesa da si poslije nemamo što predbaciti - kaže Bilan.

Košarkaši Cedevite večeras će u Limogesu (20 sati) biti na testu čvrstoće. I to baš u gradu (od 280.000 stanovnika) koji je najpoznatiji u Francuskoj po proizvodnji porculana. No središnji grad pokrajine Limousine poznat je i po košarci. I on se, poput Zagreba, može podičiti naslovom europskog prvaka. Predvođen bivšim Cedevitinim trenerom Božidarom Maljkovićem, Limoges je bio europski prvak 1993. i tako postao prvi francuski klub u momčadskom sportu koji je osvojio europsku krunu.

"Možemo i protiv CSKA"

Današnji predsjednik kluba jedan je od junaka tog finala protiv Skansijeva Benettona, a to je Frederic Forte, branič koji je oteo loptu iz ruku Tonija Kukoča za presudnu kontru i dva koša iz slobodnih bacanja koja je zabio Jure Zdovc.Osim vrsnog Slovenca, tada su se vječnom slavom okrunili igrači poput Jima Bilbe, Richarda Dacouryja, Michaela Younga, a sada za ovaj sastav igraju Westermann, Amagou, Moerman, Smith, Curry, Batista, Boungou-Colo...

Prvi od pet europskih trofeja Limoges je osvojio 1982. pobijedivši u finalu Koraćeva kupa Šibenku s tada 18-godišnjim Draženom Petrovićem (90:84). I sljedeće godine finalisti su bili isti, ovaj je put bilo 94:86 za francuski klub.

Što o današnjem francuskom prvaku kaže Cedevitin strateg Jasmin Repeša?

– To je jedna od najboljih francuskih momčadi posljednjih godina. Imaju niz dobrih šutera, nekoliko igrača najviše razine, recimo krilnog-centra Moermana koji odlično igra u reketu, a ima i vrlo dobar šut. On će predstavljati vrlo težak posao za naše četvorke Marija Delaša i Tomislava Zubčića. Jamar Smith jedan je od najjačih napadača u Europi na vanjskim pozicijama. Osim što sam sebi kreira šut, on je odličan i u izlascima iz blokova i tu će nam defenzivno jako važan biti Ivan Ramljak koji nam je nedostajao protiv Unicaje i njihova šutera Toolsona.

Prošlosezonska Cedevita bila je uspješna na gostovanjima u Europi. Imala je isti broj domaćih i gostujućih pobjeda. Može li to i ova Cedevita, bilo je pitanje za Repešu?

– Za mene je ovo vrlo zanimljiva utakmica. I ja sam znatiželjan vidjeti koliko možemo biti konkurentni na ovoj razini. A za ocjenu izvedbe jako će važni biti i Miro Bilan, jedina prava petica, te pričuvni razigravač Ante Delaš kao igrač koji psihološki najbolje podnosi teška razdoblja u igri.

Bez Tomasa i Ukića

No hoće li moći podnijeti pritisak na loptu?

– Oni su dosta agresivni u igri jedan na jednoga, no to što nema našeg prvog razigravača Roka Ukića ja gledam kao priliku, a ne kao teret. Vi novinari procjenjujete da su naši izgledi za prolaz u top 16 jedino u krugu s Albom i Limogesom, no budemo li tako gledali, onda sigurno nećemo proći. Mi moramo na pobjedu ići i protiv CSKA – kaže Ante.

A već u Limogesu bit će jako teško pobijediti bez Marka Tomasa (kojeg neće biti barem četiri tjedna), ali i Roka Ukića (koji bi trebao biti spreman za CSKA), no i Miro Bilan drži da to nije nemoguće:

– Moramo se "potući" da si poslije nemamo što predbaciti. Jači dio njihove momčadi vanjska je linija, njihovi su centri dosta radnog tipa, skaču, rade blokove i slično pa vjerujem da ću moći braniti se od njih bez pomoći.

>> Rizik koji će Cedevita naplatiti naknadno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije