Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slaven rimac:

'Repeša je zaslužio da sam odluči želi li još biti izbornik'

30.11.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 10. kolo, KK Cibona - KK Metalac Farmakom. Slaven Rimac. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
17.12.2014.
u 11:02

Opstanak: Sada možemo slobodnije igrati i dati priliku svojim mladim igračima

S pobjedom nad MZT–om Cibona je dosegnula 50-postotni učinak (6-6) i ušla u zlatnu sredinu regionalne lige. Zbog svega toga, uoči gostovanja u Sofiji, i trener Slaven Rimac osjeća se puno komfornije:

I Partizan ima 6-6

– Cijelu smo se sezonu krpali i pitali se hoće li ovaj ostati i hoćemo li onoga moći dovesti, a sada smo u rangu jednog Partizana koji također ima 6-6 i koji ima puno veći proračun i ambicije od nas.

I lani je Rimac u ovo doba godine govorio da je najvažnije ostati u ligi, a na kraju je Cibona tu ligu pokorila. No, kako dva glavna protagonista te senzacije (Šarić, Blassingame) više nisu tu, od Rimca bi bilo nekorektno tražiti obranu naslova.

– Bez obzira na to što smo osigurali ostanak, mi ne smijemo gledati kao da je sezona za nas završena, već ćemo težiti tom nekom kolektivnom samopouzdanju, onome koje ti donese da ti momčad igra i iznad svojih mogućnosti. Ne možemo reći da se okrećemo samo mladima, pogotovo ne na način "mlad sam pa moram igrati" već će igrati samo oni mladi koji to na treninzima zasluže.

Osim Žižića, koji već igra seniorske minute, svoju će priliku uskoro tražiti i Zubac, a za sezonu-dvije još dva velika centarska talenta – Popić i Nikić pa gotovo da u Europi nema kluba s toliko centarskih talenata.

– Velika je naša odgovornost da nam nijedan od njih ne isklizne iz ruku. O svima njima treba voditi računa i svakome treba organizirati da razvije potencijal, za svoju i klupsku korist.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora HKS-a raspravljat će se o povjerenju izborniku Jasminu Repeši o čemu njegov pomoćnik Rimac cijelo vrijeme ima čvrst stav:

Uvijek sam za suradnju

– S obzirom na sve što je dosad učinio za tu reprezentaciju i u kakvim ju je okolnostima preuzimao, pa čak i da je rezultat na SP-u bio lošiji od ispadanja u osmini finala, ja i dalje držim da bi Jasko trebao imati pravo da sam odluči hoće li nastaviti ili ne. Zavladalo je mišljenje da na SP-u ništa nije bilo dobro, s čime se ne bih složio.

Bi li Rimac rado bio u stožeru reprezentacije i na Eurobasketu u svom gradu, u Zagrebu?

– Ako Jasko misli da mu i dalje mogu pomoći, nema razloga da suradnje ne bude.

A što ako Rimca neki drugi, novi izbornik poželi za svog suradnika?

– Teško mi je na to odgovoriti, no ja nisam isključiv čovjek pa nema razloga da se najnormalnije ne porazgovara.

Komentara 1

Avatar links
links
13:39 17.12.2014.

ima tu par talemata ali nemate trenera da ih nauči, u te talente svakako ne ubrajati Mavru, Gabrića naročito...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije