Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENACIJA SE OKUPILA

Repeša i Rudež: Na SP-u možemo ponoviti četvrto mjesto s EP-a

Košarkaši
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/9
20.07.2014.
u 19:29

– S pravom se možemo nadati ponavljanju rezultata s Europskog prvenstva u Sloveniji, no ne valja živjeti na staroj slavi. Kada se galami i najavljuju velike stvari, obično se ne dogura daleko – izjavio je novopečeni NBA-ovac, član Indiane Damjan Rudež.

Košarkaška reprezentacija predvođena izbornikom Jasminom Repešom okupila se danas u Spa&Sport resortu Sveti Martin te započela s pripremama za SP u Španjolskoj. Od 17 igrača, stiglo ih je 12. Oliver Lafayette još treba nešto riješiti u Olympiacosu, dok se 1. kolovoza u Slavonskom Brodu očekuju i Bojan Bogdanović, Ante Tomić, Luka Žorić i Roko Ukić. Naime, tog datuma, kao i dan poslije, Hrvatska igra prijateljske utakmice protiv Kanade.

– S pravom se možemo nadati ponavljanju rezultata s Europskog prvenstva u Sloveniji, no ne valja živjeti na staroj slavi. Kada se galami i najavljuju velike stvari, obično se ne dogura daleko – izjavio je novopečeni NBA-ovac, član Indiane Damjan Rudež.

Trener Jasmin Repeša kaže da su četvrtim mjestom na Euru u Sloveniji visoko postavili ljestvicu, no da nisu nerealna očekivanja da se rezultat ponovi.

– Sve što nam treba dobre su pripreme i da posložimo sustav igre da bude zdravlja. Zajedno smo treću godinu, dobro se znamo, no trebamo biti momčad više no itko drugi na ovom SP-u – kazao je izbornik Repeša te prokomentirao skupinu:

- Iako su Filipinci autsajderi, nisu nimalo bezazleni, dok Portoriko, kad je kompletan, može dobiti svakoga, pa i SAD. Grci imaju problema s otkazima, no imaju dovoljno veliku bazu da to ne osjete, dok je Argentina kandidat za medalju gdje god da nastupa.

Tajnik saveza Željko Drakšić otkrio je da je Hrvatska jedna od samo četiri europske države (Španjolska, Francuska, Grčka) koja je izborila nastup i na nogometnom i na košarkaškom SP-u.

>> Vlada će odlučiti želimo li Europsko prvenstvo 2015.!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije