Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregazili mrave

Rekordna pobjeda Cibone nad Zagrebom, Cedevita rutinski sa Zabokom

Cibona - Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
01.04.2015.
u 22:11

Rimac: Tražili smo pobjedu od jednog koša, a dobili sa "plus 45"

Ono što je trebao biti zagrebački košarkaški klasik, gradski derbi, izgledalo je kao sparing između teškaša i srednjaša. U prvom kolu Lige za prvaka, Cibona je razbila Zagreb sa 107:62, što je najveća pobjeda ikad ostvarena u dvobojima ovih sastava otkako je samostalne Hrvatske.

- Ja se u svojih 10 godina u Ciboni ne sjećam da smo ikada ovako nadigrali Zagreb. No, u završnici ABA lige imali smo dosta poraza, puno toga nam se nakupilo, a ovdje smo namirisali krv. Prije utakmice imali smo dogovor da moramo osigurati ABA ligu, da moramo biti najmanje treći i da mi kao ABA ligaš A-1 ligaše moramo pobjeđivati - zborio je Marin Rozić (15), treći strijelac iza Siriščevića (17) i Žižića (16).

Cibonin kapetan bio je sretan što je posljednih šest minuta igrala iznimno mlada petorka, vjerojatno najmlađa u Ciboninoj povijesti, a nju su činili Mavra (20), Skokna (17), Slavica (18), Gabrić (19) i Zubac (18) pri čemu je vodstvo domaćina otišlo čak i na "plus 50" (107:57). Sve to utemeljeno je još u prvom poluvremenu (60:32) u kojem je prednjačio Kuridža (13 koševa, 7 skokova) i u kojem su cibosi promašili samo jednu dvicu (18-19) i sveukupno šutirali za 73 posto. Takvo što omogućili su im i mentalno malaksali "Mravi" o čemu je govorio njihov krilni-centar Domagoj Vuković:

- Ovo je naša najlošija utakmica u posljednje dvije sezone i ovo se ne smije ponoviti.

Zagrebov trener Danijel Jusup očekivao je da će se njegov sastav boriti barem za častan poraz, no odnijela ih je bujica siline cibosa.

- Malo sam to promatrao, zanimalo me kako će igrači reagirati, tko će pokazati karakter i ponos i tu sam vidio samo dva igrača, Šarliju (21) i Božića (22). Žao mi je što smo gledateljima priuštili ovako lošu predstavu, doslovce smo se raspali.

Premda je to bilo blizu trenerskom idealu, a on je da ti se momčad bori jednakom žustrinom svih 40 minuta, Cibonin trener Slaven Rimac nije naglašeno likovao:

- Tražili smo pobjedu od pola koša, a dobili puno više. Kao što niti ja ne volim da mene netko nabija sa preko 40 razlike, tako niti ne likujem radi ovoga.

Cedevita je rutinirano dobila Zabok (104:75) pri čemu su prednjačili Ukić (23 koša, 8 asistencija), Pilepić (16), Arapović (15) i Žganec (12).

Ostali rezultati 1. kola: Kvarner - Alkar 97:66, Šibenik - Zadar 61:73.

>>Duda Ivković: Mogu razumjeti nestrpljenje Šarićeva oca, no on mu time ne pomaže

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije