Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE JOSIP SESAR

Razigravač je problem Hrvatske, bolji su u tome Šarić i Simon

Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
VL
Autor
Josip Sesar
02.09.2014.
u 12:15

Više od svega zabrinjava me igra naše "jedinice". Na mjestu razigravača ni Ukić ni Lafayette to ne rade najbolje moguće. Bolje to izgleda kada loptu imaju K. Simon i Šarić.

Ako je Repeša pripremao momčad kako je njegov pomoćnik uoči dvoboja ispričao – da će igrati svih 12 igrača, da će ih rotirati i odmarati – i ako su to prihvatili igrači, onda je to bilo ključno i to je bilo pogubno. Jer ovo je Svjetsko prvenstvo, svaka je utakmica vrijedna dva boda i svaka može biti odlučujuća. I šteta je što smo pokvarili općenito dobar dojam i kvalitetu igre koju smo prezentirali u susretu protiv Argentine.

Uočio sam dva posebna problema u igri i jednu taktičku pogrešku. Prvo ću reći da Bogdanović uvijek mora igrati od početka utakmice, ako je najbolji napadački igrač kojeg imamo. Jer, vidio sam na njemu nervozu pa i ljutnju. Jednostavno, psihički nije bio spreman, i to zbog pripreme za dvoboj. Kada se želio vratiti, više nije mogao. Imao je neobično tvrdu i nesigurnu ruku, pokušavao je, ali se nije uspio vratiti u utakmicu. A bez pravog Bogdanovića momčad ipak nije na istoj kvalitativnoj razini.

Važno je i to što se teško branimo od atletski jakih centara. Imamo problema u obrani tog dijela reketa. To bi nam mogao biti jako veliki problem u sljedećim utakmicama.

No, više od svega zabrinjava me igra naše "jedinice". Na mjestu razigravača ni Ukić ni Lafayette to ne rade najbolje moguće. Bolje to izgleda kada loptu imaju K. Simon i Šarić.

Tada naša igra izgleda kvalitetnije, bolje stvaramo napadačke akcije. Naravno, tada se taj dvojac, koji inače odlično igra napadački, dodatno troši.

Kritike su tu, no to je dobra opomena, još možemo biti prvi u skupini, a to nam je najvažnija misija u Sevilli. Izbjeći Španjolce, a u trokutu Brazil, Francuska i Srbija doista ne znam koga bih volio vidjeti u osmini finala.

To su utakmice u kojima sigurno možemo igrati apsolutno ravnopravno. Naravno, moramo igrati onako kako smo igrali protiv Argentine. Treba se odmoriti, izvući pouke i pobijediti Grke.

>> Ova je akcija Hezonje izabrana za najbolje zakucavanje utakmice

Komentara 2

Avatar x-y
x-y
13:49 02.09.2014.

imamo jako dobre igrace, ali ovaj biser Repesa ce ih lagano sj.....Covjek je katastrofa trener.. koliko je puta bio u repki i nikad nista.. Taj je spreman i najboljeg igraca kada ima dobar lauf i postigne 20 koseva rotirati i deset minuta drzati na klupi.. Da je kojim slucajem trenirao i zvijezde Michaela Jordana ili pokojnog Drazena unistio bi ih do kraja svojim egoizmom i glupostima.... blage veze on nema...Jednom rjecju katastrofa trener!!...

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
15:51 02.09.2014.

dobro jutro, pa naravno da je plej ključni problem naše reprezentacije, to nije problem samo ovog prvenstva i stvarno ne razumijem Repešu koji vuče Ukića već godinama. Ukić ne može odigrati pleja, meni nije jasno kako on igra u reprezentaciji, jer je još veća rupa u obrani. Kraj njega prolaze kao pored stupa, uvijek izvisi na bloku. A novi amer se još nije uklopio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije