Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKI PROBLEMI

Radnički kao i Cibona - prijeti im neigranje u ABA ligi

Cibona Radnički (1)
Petar Glebov/Pixsell
24.07.2014.
u 15:40

- Ako je ovo kraj natjecanja u regionalnoj ligi, bit će nam žao zbog rejtinga koji smo stvorili u ABA ligi, grada od 200 tisuća stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport - stoji u priopćenju kluba.

Do početka nove sezone u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi ostalo je još nekoliko tjedana, ali i dalje se ne znaju svi njeni sudionici. Poslije Cibone, kojoj prijeti izbacivanje, upitano je i dalje sudjelovanje i Radničkog iz Kragujevca.

Čelnici ovoga srbijanskog kluba odluku o daljem nastupu u ABA ligi, kako prenose tamošnji mediji, donijet će tijekom predstojećeg vikenda.  U pojašnjenu svojih najava kažu kako nemaju podršku grada Kragujevca, već samo sponzora na čelu s FIAT-om, te da će eventualnim odustajanjem od natjecanja u novoj sezoni omogućiti nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ABA ligi.

- Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svih uvjetima za profesionalno natjecanje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje u Kragujevcu dovedeno u pitanje - navodi se u u priopćenju KK Radničkog.

Kažu i da je časnije i poštenije da sami kažu da se ne mogu natjecati, nego da stvaraju nove obveze bez pokrića. Njihova konačna odluka biti će priopćena javnosti 28. srpnja.

- Ako je ovo kraj natjecanja u regionalnoj ligi, bit će nam žao zbog rejtinga koji smo stvorili u ABA ligi, grada od 200 tisuća stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike koja je ocjenjena najvišim ocjenama, a podržavala je klub sve ovo vrijeme. Radnički neće biti ni prvi ni posljednji klub koji je doživio takvu sudbinu u proteklih pet godina. Trenutno, Radnički uživa podršku isključivo sponzora koje predvodi FIAT sa potvrđenim interesom da se nastavi partnerstvo. To, ipak, nije dovoljno ni za normalno poslovanje, niti za natjecanje - stoji u priopćenju kluba.

>> Nova drama pod Tornjem: Fiba sada želi Cibonu izbaciti i iz ABA lige!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije