Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aco Petrović:

Imam ponudu stranog investitora koji želi ući u Cibonu pa neka UO odluči

28.10.2014., Zagreb - Konferencija za medije na temu otvaranja postupka predstecajne nagodbe KK Cibona. Aleksandar Petrovic, Domagoj Cavlovic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
29.05.2015.
u 15:40

Odahnuo: Nakon devet mjeseci more, riješit ću se probdjevenih noći.

Večeras se u Višnjiku (19 sati) igra druga utakmica polufinala doigravanja između Zadra i Cibone. I dok je domaćinima to utakmica biti ili ne biti, za goste je to prva meč-lopta za ulazak u finale, u kojem Cibonin trener Slaven Rimac očekuje Cedevitu.

– Prije doigravanja sa Zadrom stjecali smo kondiciju, što igrači nisu dobro prihvatili jer je kraj sezone, no samo tako mogli smo je poboljšati jer je stanje igrača pri kraju lige za naslov prvaka bilo kritično.

Nema odšteta za klince

Tako je uoči gostovanja u Zadru govorio trener Rimac. A njemu i igračima obratio se predsjednik kluba Aleksandar Petrović:

– Prva momčad i stručni stožer napravili su sve što je od njih traženo. Izborili su ostanak u ABA ligi, i to uz manje problema no što sam mislio da će ih biti. Zato je moja poruka igračima i struci da u svakoj minuti polufinala i eventualnog finala uživaju.

Osvrnuo se predsjednik i na mlađe uzraste.

- U proteklih 20 godina Cibona nikad nije u mlađim kategorijama imala sve tri selekcije, juniore, kadete i mlađe kadete, na završnim turnirima. Odlučili smo da nećemo imati na stotine djece, nego da ćemo pokušati selekcionirati najbolje. Baš zbog toga javljaju nam se talentirani klinci pa imamo veću ponudu nego potražnju. No, nećemo davati novac ni za kakve odštete, nećemo klince plaćati suhim zlatom.

Što će biti dobije li klub "nemoralnu" ponudu za Antu Žižića.

– Na to pitanje moći ću odgovoriti kada vidim koliki će nam biti proračun. Bude li veći od planiranog, zašto bismo ikoga prodavali. Možda ćemo ići za rezultatom.

Misteriozni investitor

Prema riječima direktora Čavlovića, iduće će sezone stručni stožer i igrači stajati klub pet milijuna kuna, a za ovu sezonu trebali bi biti isplaćeni do 1. kolovoza.

– Tijekom sezone ostali smo bez Markote, Blassingamea i Lalića, i tako štedjeli oko 20.000 eura mjesečno, dakle 100.000 eura ukupno.

Takva štedljivost zacijelo se svidjela i potencijalnom stranom partneru kojeg u klub želi dovesti predsjednik Petrović.

– Sanjao sam o tome trenutku i vjerujem da ću se riješiti probdjevenih noći. Nakon 8-9 mjeseci noćnih mora i preživljavanja, više se ne bojim za Ciboninu budućnost. Sa stranim partnerom, o kojem se uprava mora očitovati do 15. lipnja, ili bez njega. Ne mogu vam reći ni ime tvrtke ni zemlju iz koje dolazi, no riječ je o financijski kvalitetnijoj ponudi od oslanjanja samo na hrvatsko gospodarstvo i grad Zagreb.

>>Cibona na Žižićevim i Rozićevim krilima povela protiv Zadra

Komentara 2

SV
svitilnik
18:01 29.05.2015.

Čudi me da g. Petrović još nije svjestan u kojoj smo situaciji u Hrvatskoj. Ignoriranjem toga samo se još više produblje kriza kako u društvu tako i u sportu. Izvrsno je za Cibonu i hrvatsku košarku što se konačno okrenula ka stvaranju svojih igrača što u prošlosti nije bio slučaj, pa se i dovela u takvu situaciju da je skoro nestala sa košarkaške pozornice što bi bila katastrofa za hrvatski sport. No, G. Petrović ignorira činjenicu da je nama, mislim većini ljudi, dosta toga guranja svega hrvatskoga u neke regionalne okvire. Ignorira se činjenica da smo krvlju platili da izađemo iz tih okvira. Da smo platili visoku cijenu da tamo ne budemo a sada se to obezvrjeđuje i ponovo nas se svrstava tamo gdje nismo željeli biti, gdje smo bili ponižavani i terorizirani zato što smo htjeli svoju državu. Zar ste zaboravili da je i vaš brat, koji je za sve nas ponos Hrvatske, prosvjedovao pred zgradom UN radi agresije na Hrvatsku. To sve boli. Naravno s time se izaziva nezadovoljstvo a vidimo sada i otvoreni bunt prema svemu tome. Jednostavno prestanite s time da nas svrstavate u neke okvire bivše države. Mi smo neovisna država i članica EU. Mi ne želimo nikakve jugo lige. Imamo svoju hrvatsku i europsku ligu. S poštovanjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije