Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAU GASOL:

Pobijedili smo Hrvatsku 18 razlike, ali bila je to teška i neizvjesna utakmica

'Pau Gasol of Spain kisses his gold medal as his team celebrate after they defeated France during their FIBA EuroBasket 2011 final basketball match in Kaunas September 18, 2011. REUTERS/Ivan Milutinov
'IVAN MILUTINOVIC'
21.08.2014.
u 20:00

Španjolci su imali 42 pokušaja s linije slobodnih bacanja, a Hrvatska samo devet.

Veliki favoriti za medalju na predstojećem Svjetskom prvenstvu odahnuli su tek u posljednjoj četvrtini. Tek tada su Španjolci slomili otpor žilavih Hrvata za koje je španjolski izbornik Juan Antonio Orenga kazao da su im bili najteži suparnik u dosadašnjem dijelu priprema (82:64).

- Znali smo da će biti teško jer su Hrvati najtalentiraniji suparnici s kojima smo dosad igrali. Momčad je to koja može igrati vrlo brzo i uvijek morate biti oprezni. Tek potkraj treće četvrtine počeli smo igrati odlično u obrani, što nam je i donijelo pobjedu. Vrlo sam zadovoljan reakcijom svoje momčadi u tim trenucima.

Teško je čuvati naše centre

Nije Orenga bježao ni od loših strana svoje momčadi u toj utakmici. Njegovi su igrači od 23 trice pogodili samo pet.

- Nećemo zbog toga mijenjati način igre, vjerujem u naše šuterske kvalitete.

Hrvatska je igrala čvrsto, što je rezultiralo i velikim brojem prekršaja za slobodna bacanja. No, omjer slobodnih bacanja ipak je bio pretjerano u korist domaćina jer su španjolski suci dosudili za svoje sunarodnjake čak 42 slobodna bacanja, a za Hrvatsku samo devet. Orenga je razloge za to vidio u čvrstoj obrani naše momčadi:

- Jedna od opcija da nas zaustave bila je da igraju žustro. Teško je zaustaviti naše centre bez prekršaja.

I zaista, španjolski su centri postigli 46, a hrvatski 27 koševa. Najbolji na terenu bio je Pau Gasol (18 koševa) koji je pohvalio suparnike:

- Hrvatska ima vrlo talentiranu momčad. Bez obzira na konačnih +18, bila je to neizvjesna utakmica jer nam suparnici u prvom dijelu nisu dopustili da igramo svoju igru. Srećom, u nastavku smo igrali još bolje. Moramo i dalje graditi tzv. unutarnju igru jer će time i naši igrači s perimetra dobiti više prostora i više otvorenih šuteva.

Posljednji bal za mnoge

Pau se ovog ljeta preselio iz Lakersa u Bullse, no prije povratka u NBA, raduje se nastupu na SP-u u svojoj zemlji:

- Jedva čekam da SP počne, no mnogima od nas mogao bi biti posljednji. Nadamo se zlatu, no do njega moramo ići korak po korak.

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša također želi ići korak po korak, ali je skromnijih očekivanja od Španjolaca.

Doduše, stekli smo dojam da je Repeši te večeri u Badaloni pobjeda nad velikim favoritom SP-a bila puno manji cilj nego što je to ubacivanje u vatru mladih snaga. Jer, ključna prednost domaćina nastala je baš kada su na terenu bili Šarić, Babić i Hezonja.

Jedini dvoznamenkastog učinka među našima bio je Bojan Bogdanović (17 koševa), a dvoznamenkastu valorizaciju igre imali su još samo Luka Babić (8 koševa, 3 asistencije) i Damir Markota (po šest koševa i skokova).

Za Španjolsku su najviše koševa postigli P. Gasol (18), Navarro (14), Ibaka (13 koševa, 5 napadačkih skokova) i M. Gasol (11 skokova).

>> Hrvatska teško stradala u Španjolskoj, domaćini sve riješili u deset minuta

Komentara 1

SJ
super jura iz 2 galaksije
21:36 21.08.2014.

Repeša dela dobar posal, vjerujem u njega i momčad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije