Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Šibeniku

Plenković: I ja ću se truditi da vratimo košarku na stare staze slave

Jolly JBS
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/6
18.02.2017.
u 00:58

Neću moći biti na finalnoj utakmici, no doći će ministar Zdravko Marić, također košarkaš, samo brži i bolji od mene

Posljednjih 10 minuta polufinalne utakmice Ćosićeva kupa između Jollyja i Cibone, koju su dobili Šibenčani (87:79), na Baldekinu je gledao i Andrej Plenković, veliki zaljubljenik u košarku, a nekad i sam košarkaš.

A premijer, koliko god je bio sretan, što je stigao pogledati barem jednu četvrtinu toliko je bio i nezadovoljan čuvši za vijest o ponašanju i izgredu navijača Zadra zbog kojeg su tornadovci i ispraćeni iz dvorane.

Na vijest o tome da su tornadovci neprimjereno skandirali BiH reprezentativcu Džananu Musi, šef Vlade Republike Hrvatske kazao je ovo:

- Osuđujemo svako nasilje i vrijeđanje sportaša i učinit ćemo maksimalne napore da se to i zakonski uredi.

No, ono što ga je zacijelo obradovalo jest da postoje privatnici koji investiraju svoj novac u hrvatsku klupsku košarku. A baš klubovi dvojice najvećih privatnih ulagača (Tedeschi, Stojanović) postali su i finalisti Kupa.

- Uvijek je jako dobro da postoje ljudi koji su uspjeli u poslovnom sektoru i da žele ulagati u hrvatski sport. Uostalom, i Cibona je nekad imala potporu više uspješnih tvrtki.

Netko od novinara pitao je premijera kako komentira to da su neki članovi SDP-a optuživali HDZ da je upropastio hrvatsku košarku.

- Ja ću se truditi da košarka bude sve ono što je bila prije 20-25 godina kada su rezultati reprezentacije u pitanju. Vjerujem da će novo vodstvo, uz novi sustav natjecanja, popularizirati ovaj sport i dignuti njegovu kvalitetu.

A prije isto toliko godina današnji premijer posljednji puta je bio na Baldekinu.

.- Ajme meni, ima tome sigurno 25 godina. Ovo je povijesna dvorana i ja sam se na ovoj utakmici jako dobro osjećao. Da je ušla još koja trica možda bismo gledali i produžetak.

A premijer se u toj posljednjoj četvrtini družio s dvojicom Vrankovića, predsjednikom Hrvatskog košarkaškog saveza Stojkom i stručnim tajnikom Josipom, ali i sa Nikolom Rukavinom, dopredsjednikom Saveza.

- Pričao sam malo sa Stojkom i Jokom i raduje me što imamo toliko izvrsnih košarkaša u NBA ligi.

Nakon turneje po Dalmaciji, Plenković je krenuo za Zagreb i neće ga biti na finalnoj utakmici između Cedevite i Jollyja.

- Šteta, no čekaju me druge obveze, no zato će doći ministar Zdravko Marić, još jedan košarkaš, no malo brži i bolji od mene. Mi podržavamo hrvatski sport i drago nam je da Janica Kostelić kao državna tajnica radi sjajan posao te mogu reći da smo na dobrom putu. Inače, u tom finalu Cedevita je očito favorit, baš kao i posljednjih godina u svim domaćim natjecanjima, no Jolly je protiv Cibone pokazao da ima dobru momčad i da svi kreću od nule.

Što kaže na to da je u tom polufinalu mali klub (Jolly) pobijedio (nekad) veliki klub (Cibonu)?

- Očito u hrvatskoj košarci dolazi do ujednačavanja kvalitete. Čujem da je jedino Cedevita bila uvjerljivija.

Cimnuli smo premijera s pitanjem hoće li doći u Tursku ako se Hrvatska nađe u borbama za odličja?

- Ako se to dogodi i budem li mogao, učinit ću to vrlo rado.

Poslije utakmice čiju je završnicu gledao, premijer Plenković pozdravio se s gospođom Ljerkom Ćosić, suprugom pokojnog Krešimira Ćosića, i Biserkom Petrović, majkom Dražena Petrovića.

Komentara 4

Avatar links
links
08:37 19.02.2017.

nemoj se prejako truditi, anemičan si, opasno je

DO
domljani
13:15 18.02.2017.

odlično

MA
MarkoKosmicki
18:49 18.02.2017.

ucini ti sve da se smjeni sav kadar sdp i otvori arhive

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije