Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedili Čehe (90:69)

Petrović: Za napad ne brinem, ali obrana mora biti bolja

Košarka, Hrvatska - Kanada
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/6
26.06.2016.
u 23:45

- Dao bih ja ovakvih pet pobjeda u prijateljskim utakmicama za onu jednu u osmini finala Eurobasketa - priznao je i raznovrsni Dario Šarić.

Uvjerljivo pobijedivši Čehe (90:69), hrvatski su košarkaši večeras u Pazinu završili ciklus od tri prijateljske utakmice u sklopu priprema za skori nastup na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Torinu.

Da nije riječ o prijateljskoj utakmici, moglo bi se reći da je riječ o osveti za onu visoku pobjedu na prošlom Eurobasketu i eliminaciju u osmini finala. Jer, i tada je bilo "plus 21" ali za Čehe (80:59), no ovo je bila sasvim neka druga priča jer su gosti igrali bez dvojice najboljih igrača Veselyja i Satoranskog, a nije bilo niti ozlijeđenog Pumprle.

- Dao bih ja ovakvih pet pobjeda u prijateljskim utakmicama za onu jednu u osmini finala Eurobasketa - priznao je i raznovrsni Dario Šarić.

Prijelomnu prednost naši su napravili u drugoj četvrtini, s petorkom koju su činili Simon, Hezonja, Babić, Arapović i Bilan. Kod Čeha najviše su zabili šuteri Kyzlink (18) i Hruban (15), a njihovi otvoreni šutevi nešto su što je našeg izbornika Acu Petrovića najviše ljutilo:

- Dečki koji su ušli s klupe puno su ozbiljnije shvatili svoje defenzivne obveze pa je slika naše igre bila puno bolja. Mi moramo igrati dobru obranu kao onih 30 minuta proti Kanade u Jesolu odnosno kao u nekim parcijalima ovu utakmicu jer bez nje, bez obzira na napadački arsenal, nećemo dobiti priliku za prolaz na Olimpijske igre.

Tijekom utakmice Petrović je vrtio 12 igrača, a zaigrao nije jedino Šakić.

- Kroz utakmicu rješavao sam neke svoje dvojbe oko toga tko će biti u završnih 12. Već sam se zahvalio Kraljeviću i Delašu, a tijekom ponedjeljka zaokružit ću momčad koja će u Torinu.

A u napadačkom dijelu, najkreativniji faktori igre njegove vrste opet su bili Dario Šarić (12 koševa, 6 skokova) i Kruno Simon (13 koševa, 5 skokova) koji su imali nekoliko sjajnih asistentskih rješenja, a solidnu partiju odigrala su i dvojica teških centara Bilan (13 koševa) i Planinić (15 koševa) pri čemu se ovaj potonji opet isticao čvrstinom u reketu. Najbolji strijelac ove reprezentacije Bogdanović igrao je samo 13 minuta (7 koševa) no za više nije bilo niti potrebe.

- Danas je svatko pronašao neki svoj ritam i možemo biti zadovoljni, no do odlaska u Torino moramo popraviti i naš dizelaški ulazak u utakmice - kritičan je bio jedan od vođa ov momčadi Dario Šarić

Komentara 4

Avatar Diavolo
Diavolo
00:37 27.06.2016.

Aco je zanimljiviji barem od Sti!

Avatar links
links
08:31 27.06.2016.

ne treba se brinuti, Acine ekipe su uvijek igrale vrhunsku obranu, buahahahahahah, kada ih stručnjak posloži, haahahhaahahah

HH
helgin@hogar
00:30 27.06.2016.

jako me aco podsjeca na stimca u nogometu, kad komentiraju mislis da sve znaju a kad su izbornici, boze sacuvaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije