Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili samopouzdanje

Perasović: Zadovoljan sam jer smo igrali muški

Velimir Perasović
Foto: Filip Brala/Pixsell
31.07.2015.
u 08:20

Pobjeda je mogla otići i na drugu stranu, ali mi smo je više zaslužili zbog htijenja – rekao je hrvatski izbornik Velimir Perasović

Iako nije imala rezultatsku važnost, pobjeda nad Novim Zelandom (70:68) u prvoj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo hrvatskim je košarkašima ipak ubrizgala veliku dozu samopouzdanja.

Izbornik Velimir Perasović egzotičnom se protivniku suprotstavio agresivnom obranom, ali odsutnost devetorice prvotimaca odrazila se na nedostatak kvalitete u napadačkim akcijama.

Veći dio dominirali

Perasović je u debitantskom nastupu u izborničkoj ulozi bio zadovoljan izvedbom svojih izabranika, ali i priznao kako su posljednjih nekoliko minuta odigrali lošije. Obrazložio je to padom koncentracije i fizičke snage.

– Mislim da smo igrali pošteno i muški. Pobjeda je mogla otići i na drugu stranu, ali mi smo je više zaslužili jer smo veći dio utakmice vodili i dominirali na parketu. Presudili su želja i htijenje mojih igrača – rekao je Perasović.

Neočekivano uvrštavanje u momčad netom pristiglog kapetana Ukića izbornik je obrazložio njegovom željom da igra, dodavši kako s njim na parketu Hrvatska djeluje neusporedivo bolje. Na upit hoće li i dalje forsirati igru s dva playmakera, odgovorio je kako je to jedna od opcija, a konačnu odluku donijet će kada svi kandidati za Europsko prvenstvo budu na okupu.

– Momčad bi se trebala kompletirati koji dan poslije 1. kolovoza, a onda će uslijediti finalna selekcija. Naravno da nećemo na Europsko prvenstvo putovati s 24 igrača, to bi bilo apsurdno – dodaje Perasović.

Hrvatska je protiv Novog Zelanda igrala bez Šarića, Žorića i Simona, a nedostajali su i Bogdanović, Rudež, Tomić, Hezonja, Tomas i Lafayette. Najbolji u našim redovima bio je Rok Stipčević, koji je tricom u posljednjoj sekundi odlučio pobjednika.

Sretni Stipčević

– Naravno da sam sretan zbog koša i pobjede, osobito zbog publike koja nas je nosila, ali u ovoj fazi najvažnije je da pripreme protječu u redu i da nema ozljeda. Uspješno smo odradili ova tri tjedna u Svetom Martinu i Slavonskom Brodu, sve je bilo odlično organizirano. Kao igrači nastojimo maksimalno odraditi sve što se od nas traži i spremni dočekati Europsko prvenstvo – rekao je Rok Stipčević.

>> Stipčević pogodio sa sirenom za pobjedu, Novozelanđani pokušali preplašiti Hrvate

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije