Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijenja se pravilnik

Peras će uskoro biti dostupan Hrvatskoj

12.05.2010. Zagreb, Hrvatska - Utakmica 13. kola A-1 lige za prvaka izmedju klubova  Cibona i Zadar. Trener Velimir Perasovic. photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
18.09.2014.
u 11:30

Po ACB pravilniku treneri španjolskih klubova nisu mogli biti izbornici, a treneri iz drugih zemalja mogli su voditi Španjolsku

Kao što su licemjerno svojim klupskim trenerima dosad branili da rade kao izbornici, sada će Španjolci licemjerno taj kruti pravilnik promijeniti samo zato što njima gori pod nogama. Naime, nakon što je s mjesta izbornika očekivano odstupio Juan Antonio Orenga, Španjolci su ostali bez izborničkog rješenja jer su svi dobri španjolski treneri zaposlenici španjolskih klubova, a oni bi nerado birali stranca. Doduše, htjeli bi oni opet Talijana Sergia Scariola, no od njemu bliskih ljudi može se čuti da ga taj posao više ne zanima.

U svakom slučaju, može se čuti da će Španjolci taj pravilnik mijenjati. Traže to treneri, ali i Španjolski košarkaški savez jer su im Plaza, Pascual, Laso, Casimiro, Martinez, Sito i ostali vodeći španjolski treneri nedostupni. Dobra je to vijest i za Hrvatski košarkaški savez kojem sada Velimir Perasović više neće biti nedostupan. Doduše, hoće li Peras jednog dana postati naš izbornik, i dalje će ovisiti najviše o njemu, ali i o njegovu poslodavcu, a to je sada Valencia.

Inače, upravo je sadašnji hrvatski izbornik Jasmin Repeša bio taj koji je znao izigrati to kruto pravilo. Nagovorio je 2012. svoj klub (Unicaju) da ga čeka dok završi kvalifikacije za EP, baš kao što je u istom klubu 2008. činio Španjolac Garcia Aito radi nastupa s furijom na OI u Pekingu.

>>Perasović ne može, Novosel bi Acu, Kukoč se nudi...

>>Repeša treba ostati ako ga igrači još prate

Komentara 2

DU
Deleted user
12:19 18.09.2014.

Pa tu i prima mirovinu

GA
Gambit
15:14 20.09.2014.

Ako je on rekao "Lafajet treba dobiti državljanstvo i igrati na reprezentaciju", onda ne bi trebao postati izbornikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije