Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nba kalkulacije

Ostane li još sezonu u Europi, Šarić bi u NBA mogao dobiti 
bolji ugovor

Dario Šarić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.04.2016.
u 16:30

Naime, ode li u NBA ovo ljeto Dario će potpisati četverogodišnji ugovor od 11,2 milijuna USD, a učini li to godinu kasnije, izaći će iz okvira definiranih ugovora za novake i mogao bi pregovarati sa Sixersima o novim uvjetima.

Nakon što je ostao bez prvog trenera Dušana Ivkovića, sve je izvjesnije da će Anadolu Efes ostati i bez Darija Šarića (22). A da će Šibenčanin već ovo ljeto otići preko Atlantika, u klub (Philadelphia) koji ga je prije dvije godine “draftirao”, piše i portal američke televizijske kuće CBS.

Uostalom, ništa u tome nije čudno jer i kada je odlučio ostati u Europi, Dario je govorio da će se u Efesu zadržati samo dvije godine i da će potom igrati za Sixerse. No, sada ga njegov menadžer Miško Ražnatović nagovara da ostane još jednu sezonu, kako bi u konačnici u NBA ligi zaradio puno više novca.

Naime, ode li u NBA ovo ljeto Dario će potpisati četverogodišnji ugovor od 11,2 milijuna USD, a učini li to godinu kasnije, izaći će iz okvira definiranih ugovora za novake i mogao bi pregovarati sa Sixersima o novim uvjetima. Recimo, mogao bi se izboriti za trogodišnji ugovor vrijedan 16 milijuna USD kao što je to, s Bullsima, dogovorio Nikola Mirotić.

Sixersima je važnija od cijene činjenica da Šarića mogu itekako koristiti. Naime, u NBA košarci svojevrsni su trend kreativne “četvorke”, a Dario je upravo takav igrač, no ako dodatno poboljša šut (trice je od lani poboljšao s 32 na 37,5 posto) mogao bi postati upečatljiv protagonist u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije