Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Oklahoma izjednačila protiv Spursa, Cleveland poveo protiv Atlante

Cleveland - Atlanta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
03.05.2016.
u 09:40

Cleveland Cavaliers su u prvoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije bili bolji od Atlanta Hawksa sa 104-93 za vodstvo od 1-0 u seriji.

Oklahoma City Thunder je sinoćnjom pobjedom nad San Antonio Spursima u drugoj utakmici polufinala doigravanja Zapadne konferencije izjednačio na 1-1 u seriji, dok su Cleveland Cavaliers poveli protiv Atlanta Hawksa u doigravanju Istočne konferencije. 

Russell Westbrook je zabio 29 koševa i upisao 10 asistencija i Oklahoma City Thunder je slavila protiv San Antonio Spurse sa 98-97. Serija se seli u Oklahomu gdje se treća utakmica igra u petak, a četvrta u nedjelju prije povratka u San Antonio. 

Kevin Durant, koji je utakmicu završio sa 28 pogodaka, pogodio je koš na asistenciju Westbrooka 33 sekunde prije kraja za vodstvo Oklahoma Cityja od 96-91 na što su Spursi odgovorili tricom Aldridgea, njegovom drugom ove sezone. 

Westbrook je nakon toga pogodio dva slobodna bacanja 18.3 sekundi prije kraja i povećao opet prednost Oklahome na četiri koša, na 98-94. Aldridge je pogodio tri slobodna bacanja nakon što je na njemu napravljen prekršaj pri pokušaju trice 13.5 sekundi prije kraja i Spursi su došli na 98-97.

Danny Green je ukrao loptu Durantu i dobacio ju je Pattyju Millsu koji je promašio tricu dvije sekunde prije kraja.

Serge Ibaka, Enes Kanter i Steven Adams su svaki dodali po 12 koševa za Thunder, a Adams je ugrabio 17 skokova.

Aldridge je predvodio Spurse sa 41 pogotkom, dok je Kawhi Leonard ubacio 14 koševa. Manu Ginobili je postigao 11 pogodaka za  San Antonio kojem je ovo tek drugi poraz ove sezone na domaćem terenu.

Cleveland Cavaliers su u prvoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije bili bolji od Atlanta Hawksa sa 104-93 za vodstvo od 1-0 u seriji. 

LeBron James je zabio 25 koševa za osmu uzastopnu pobjedu Cavaliersa nad Hawksima nakon što su ih potukli u prošlogodišnjem konferencijskom finalu i slavili protiv njih u sve tri utakmice u regularnom dijelu sezone.  No Cavaliersi su sinoć ispustili prednost od čak 18 koševa u trećoj četvrtini.

Zakucavanje Jamesa manje od četiri minute prije kraja treće četvrtine dovelo je Cavse u vodstvo od  72-54 prije nego su Hawksi uzvratili zabivši 11 koševa zaredom i zabivši 16 od zadnjih 18 koševa na kraju te četvrtine da bi se približili Clevelandu na 74-70 na početku zadnjeg dijela utakmice.

Zakucavanje Ala Horforda osam minuta prije kraja utakmice dovelo je Hawkse u njihovo prvo vodstvo od 80-79 na utakmici, ali je onda Kyrie Irving pogodio tricu za Cleveland.U zadnjih osam minuta četiri puta se mijenjalo vodstvo i rezultat je tri puta bio izjednačen, ali su se onda Cavsi odvojili kada je James ukrao loptu od Dennisa Schrodera i zabio za 92-88 nešto više od tri minute do kraja. 

Irving je utakmicu završio sa 21 pogotkom i osam asistencija,a Kevin Love sa 17 pogodaka i 11 skokova.

Schroder je bio najbolji strijelac Hawksa sa  27 koševa. Paul Millsap je ubacio 17 koševa uz 13 skokova, a Kent Bazemore  16  uz 12 skokova za Atlantu.

 

Rezultati sinoć odigranih utakmica drugog kruga doigravanja NBA:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks        104-93
(Cleveland vodi 1-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder   97-98
(momčadi su izjednačene 1-1)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije