Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar otpor Zadra

Obradović: Meni je velika čast biti u Zadru

Zadar - Fenerbahče
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/5
18.09.2014.
u 23:27

- I statistika govori da smo Feneru dobro parirali, a meni je žao što ovoj sjajnoj publici nismo omogućili malo napetiju zavšrnicu koja se i mogla dogoditi da smo bili malo pametniji i agresivniji

U drugoj utakmici prvog dana zadarskog međunarodnog turnira klub domaćin pružio je odličan otpor kandidatu za europski naslov Fenerbahčeu (69:78). Na odmor se otišlo sa samo dva koša zaostatka (41:43), a na koncu je bilo samo "minus devet" što je moglo više naljutiti o trenera pobjedničke momčadi Željka Obradovića nego stratega pobijeđenog sastava Antu Nazora.

- Ovo je nama bila prva pripremna utakmica pred publikom i bilo je dosta dobrih, ali i loših stvari. Čestitke Zadru na fer i korektnoj utakmici. Prvi put sam u ovoj dvorani i mogu reći da je izvanredna. Meni je čast da sam ovdje i ja sam svojim igračima pokušao objasniti što je Zadar i što taj grad znači za košarku. Hvala vam na sjajnom gostoprimstvu - govorio je Obradović koji zacijelo nije očekivao tako "napaljenog" suparnika u jednoj pripremnoj utakmici.

Pred četiri tisuće svojih navijača, Zadrani su igrali svom snagom, a na to su ih poticali i tornadovci koji su veći dio utakmice pjevali "Baš je dobro vidjeti te opet", misleći valjda i na vrhunsku košarku u Višnjiku.

Zadarski košarkaši nisu se dali impresionirati imenima nasuprot sebe.

- I statistika govori da smo Feneru dobro parirali, a meni je žao što ovoj sjajnoj publici nismo omogućili malo napetiju završnicu koja se i mogla dogoditi da smo bili malo pametniji i agresivniji - zborio je trener Zadrana Ante Nazor.

Najbolji pojedinac njegove momčadi bio je novi Amerikanac James Florence (17 koševa, 11 iznuđenih prekršaja i 4 asista), a za Zadar koševe su još postizali Šango 11, Sobin 10, Bašić 8, Ivanov 7, M. Ramljak 7, Širko 5, Kraljević 2 i Bošnjak 2. Istinske poklonike ovog kluba najviše raduju predstave igrača iz domaćeg podmlatka, 22-godišnjeg Franka Šanga i 19-godišnjeg Lovre Bašića.

Najkorisniji igrač gostiju bio je centar Semih Erden (15 koševa, valorizacija 23), najviše je zabio Amerikanac Goudelock (17), a među boljima u redovima Fenerbahčea bio je i rođeni Zadranin Luka Žorić (12 koševa).

>>Neugodnost za izbornika i kapetana: Zadrani izviždali Repešu i Ukića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije