Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT LETI, KAPETANE

Neprežaljeni Dražen danas bi proslavio 52. rođendan...

Dražen Petrović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
22.10.2016.
u 10:15

U muzeju koji nosi njegovo ime predstavljena je knjiga od 270 stranica “Dražen - životna ostavština košarkaškog Mozarta” australskog novinara Todda Spehra.

Da je živ legendarni Dražen Petrović danas bi proslavio 52. rođendan pa je jučer u muzeju koji nosi njegovo ime predstavljena knjiga od 270 stranica “Dražen - životna ostavština košarkaškog Mozarta” australskog novinara Todda Spehra.

Karijera velikog Dražena koja je počela u rodnom Šibeniku. Cibona je potom zahvaljujući Draženu ušla među europske velikane - dvaput je odveo cibose do europskog naslova i ostao zapamćen po 112 koševa Olimpiji u jednoj utakmici 1985., po prosjeku od 37.7 koševa po utakmici u četiri sezone, po deset trica na utakmici protiv Limogesa 1986... 

U dvije sezone u madridskom Realu osvojio je Kup kupova te španjolsko prvensto i kup, s prosjekom od 28.2 koša po susretu, da bi potom otišao u NBA ligu. Ugled je među profesionalcima izgradio na poziciji na kojoj je to strancu najteže - braniča. I pokazao da NBA nije rezerviran samo za Amerikance, otvorio put svima najboljima, odakle god dolazili, u NBA. Godine 1993. bio je izabran u treću petorku NBA sezone s prosjekom od 22.3 koša za New Jersey.

Reprezentaciju Hrvatske odveo je do nezaboravnog olimpijskog srebra 1992., ali je automobilska nesreća prekinula njegov život već u 29. godini.

>> Košarkaško srebro iz Barcelone imalo je najjači poklisarski odjek u političkom svijetu

Komentara 7

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
10:40 22.10.2016.

Bio je velik i kao čovjek i kao sportaš. Mora biti promoviran kao uzor mladima u radu i domoljublju. Ovo drugo mnoge smeta.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
11:49 22.10.2016.

Dražen Petrović bio je izniman sportaš i najbolji hrvatski košarkaš, ali gospođa Petrović kao da je u nekoj privatnoj misiji izgradnje kulta o Draženu. Osobno mislim da takav pristup uspomeni na Dražena ne koristi, Dražen je odavno prepoznat kao trajna vrijednost hrvatskog sporta. Počivao u miru Božjem.

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
12:40 22.10.2016.

Njegov otac se zove Jovan,a na osmrtnici je pisalo Jole.Sjecam se ko danas.Olovna vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije