Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILI NADU

Bogdanović digao publiku na noge, Netsi pobijedili najjaču momčad Istoka!

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.04.2015.
u 00:04

Završilo je 91:83 u vrlo čudnoj utakmici prepunoj grešaka, u kojoj se istaknuo naš reprezentativac mirnom rukom i odličnim pregledom igre

Bojan Bogdanović odigrao je sjajnu utakmicu za Brooklyn Netse i to se itekako isplatilo jer upisana je vrijedna pobjeda od 91:83 protiv najbolje momčadi Istoka Atlanta Hawksa. Sad je u seriji 1:2 i ništa još nije gotovo.

Zabio je naš reprezentativac 19 poena za 34 minute igre i pridodao tome još čak tri ukradene lopte, tri skoka i asistenciju. Bila je to vrlo čudna utakmica, ali baš onakva kakva Netsima odgovara jer Hawksi su katastrofalno šutirali, ponajviše zahvaljujući obrani domaćina. Ali i općenito zahvaljujući lošoj večeri.

Svega 35 posto šuta iz igre i samo 20 posto šut za tricu! Korver, koji je uništio Netse u prve dvije utakmice, zabio je samo dva poena, a trice je gađao 0:5! Zato je na sebe većinu toga morao uzeti dvojac Carroll (22) - Millsap (18p, 17s), ali sami nisu mogli. Pomogao im je Teague ponešto s 12 poena, no nije bilo dovoljno.

Kod domaćih je najefikasniji bio Lopez s 22 poena i 13 skokova, slijedio je naš Bogdanović, a zatim Young s 18 poena i 11 skokova te Johnson sa 16 poena i deset skokova. Zanimljivost je da od 13 igrača, četiri (Morris, Jordan, Clark, Brown) nisu ušla ni u zapisnik iako nisu bili ozlijeđeni, a dvojica (Plumlee, Teletović) koja su zaigrala nisu ništa zabili za četiri minute na parketu. Također, šut od 38 posto iz igre i 39 posto za tri nisu bili nešto za pamćenje, no takve utakmice Brooklynu odgovaraju. Ali morat će mnogo bolje u sljedećoj utakmici ukoliko žele do 2:2 u seriji. Ovakav dan Hawksi neće opet imati. A vjerojatno ni Jarrett Jack, koji je zabio samo pet poena u 27 minuta.

Sve u svemu, raduje učinak Bogdanovića. Već nakon devet minuta imao je 11 poena, od čega su tri bile trice. Da ga trener Lionel Hollins nije izvadio i malo ohladio, možda bi nastavio niz u kakav je krenuo od starta. I možda ne bi Netsi prosuli 15 razlike iz prve četvrtine, što ih je moglo koštati. Kod 62:59 za Hawkse sve je izgledalo gotovo, ali onda se dogodila nevjerojatna serija i u "tren oka" imali su Netsi 81:69, što je 22:7 serija! Razigrao se Lopez, nisu ga mogli kontrolirati cijelu utakmicu. A kad su ga primili bolje u obrani, "punili" su Johnson i Bogdanović.

- Odlični rookie Bojan Bogdanović je po cijelom terenu - rekli su komentatori nakon što je zabio, asistirao i ukrao loptu.

To zapravo govori sve o njegovoj igri ove večeri.

NBA DOIGRAVANJE - ČETVRTFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE (TREĆA UTAKMICA):

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 91:83 (Bogdanović 19p, 3s, 3ul) (1:2)

>> Warriorsi 'pomeli' Pelicanse i prvi prošli dalje, Derrick Rose 'prosuo' Bullsima pobjedu

>> Bogdanović slab u porazu Netsa, LeBron James prestigao Jordana

Komentara 5

Avatar cluesblues
cluesblues
00:33 26.04.2015.

bravo bogdanovic…sjajna tekma, nastavak jedne solidne sezone, a to tek je prva sezona u nba...

LU
lukateli1
08:11 26.04.2015.

Bogdanovic je za priglupe Amere doktor nauka!

DO
doniidarko
13:08 27.04.2015.

tom joad... daj se uozbilji, uspoređivati košarku u vremenu dražena i danas je promašen slučaj, dražen je bio kralj u svom vremenu i tamo treba i ostati. ovo je drugi sport i treba živjeti u skladu s time.... bravo bojane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije