Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Curry pao na glavu

Pogledajte Hardenov projektil, zabio je u zadnjoj sekundi s kraja terena!

NBA
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
26.05.2015.
u 08:56

Završilo je s rezultatom 128:115 za domaće i time je nada u preokret ostala

Houston Rocketsi pobijedili su 128:115 protiv Golden State Warriorse i time izbjegli "metlu" u finalu Istoka, ali i ostavili nadu u nekakvo čudo o prolazu u veliko finale, prvo nakon 1995. I do toga ih je odveo James Harden sa 45 poena, devet skokova i pet asistencija.

A sve je praktički bilo riješeno već u prvoj četvrtini jer su je raspucani i brzi Rocketsi dobili 45:22. Očito su se Warriorsi opustili jer takvu obranu prepunu rupa nisu baš igrali u doigravanju.

Potom su se uozbiljili i već u drugoj četvrtini smanjili zaostatak na prihvatljivih deset poena razlike, ali dogodio im se problem, Steph Curry (23) pao je na glavu i morao iz igre. Vratio se tek u drugom poluvremenu i ukupno je odigrao 30 minuta utakmice.

Preuzeo je Thompson (24) i držao Warriorse na životu, a kad se Curry vratio, približili su se i na šest poena razlike. Pomoglo je u tome što se Green (21p, 15s) naskakao i nadskakao Howarda (14p, 12s).

Ipak, sjajni Harden i njegovih sedam trica iz 11 pokušaja vratili su prednost Rocketsima i osigurali pobjedu. A bilo bi i bolje da mu je priznat koš sa zvukom sirene u posljednjoj sekundi treće četvrtine. Zabio je s druge polovice terena i doslovno ga je desetinka dijelila od toga da se on i prizna.

Uspjeli su i bez toga jer ponovno je bio dobar Smith (20), kao i Ariza (17). Sad se serija seli u Kaliforniju, a da bi Houston ostao na životu, mora pobijediti i jednu gostujuću utakmicu te potom još jednom doma, a u sedmoj bi bez obzira na prednost domaćeg terena sve bilo otvoreno. Samo, sve to čini se i više nego nerealno...

NBA, FINALE ZAPADNE KONFERENCIJE:

Houston Rockets – Golden State Warriors 128:115 (1-3)

>> Golden State na krilima sjajnog Curryja došao na korak do velikog finala!

Komentara 2

LU
lukateli1
16:27 26.05.2015.

Prema naslovu bi neko rekao da je kos priznat, ali, ko je gledao, vidio je da je vrijeme isteklo! Novinar, uozbilji se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije