Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE ISTOKA

LeBron James i Cavsi prejaki za Spahijine Hawkse!

NBA
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
21.05.2015.
u 09:07

Završilo je 97:89 za Cleveland Cavalierse i to se može nazvati teniskom rječnikom "breakom"

Cleveland Cavaliersi pobijedili su Atlanta Hawkse na njihovom terenu 97:89 i stigli do prvog "breaka" u NBA finalu Istočne konferencije. No do tog su uspjeha stigli i uz mnogo sreće, poklopilo se podosta toga, od ozljeda do sjajne šuterske večeri. Odnosno, loše šuterske večeri, ovisno koga se gleda.

LeBron James zabio je 31 poen, dodao tome osam skokova i šest asistencija, ali četiri minute igrao utakmice nije ga čuvao DeMarre Carroll, specijalist za obrambene zadatke. Ozlijedio je lijevu nogu i tek će se vidjeti što s njim. Ukoliko Hawksi neće moći računati na njega, Cavsima je put prema velikom finalu otvoren. Slično se dogodilo i kad Pau Gasol nije igrao za Chicago Bullse dvije utakmice.

Ali ne treba zaboraviti da ni Kevin Love ne igra zbog ozljede za Cavse, što je također veliki nedostatak. Iako, dosta njih će reći da je to zapravo prednost za Cleveland, u koji se Love nikako nije uklopio i na poziciji "četvorke" James briljira kad god zatreba. A briljirao je i J.R. Smith (28p, 8s), pogodio osam od 12 trica, te time postavio rekord Cavsa u doigravanju. Takav šut nema svaku večer i to se sjajno poklopilo s obzirom da je Irving zabio svega deset uz šest asistencija.

Zato je na razini bio dvojac Thompson-Mozgov. Zajedno su ubacili 24 i imali 21 skok, od toga devet u napadu! I u tome je stvar, Cavsi su imali ukupno 49 skokova, Hawksi 37 i to je ipak prevelika razlika da bi se nešto ozbiljnije napravilo. Bez obzira što Neven Spahija tvrdi da se Atlantu podcjenjuje, uistinu u doigravanju nisu ni blizu razine iz regularne sezone, koju su završili prvi upravo ispred Clevelanda. Ujedno, LeBrona i društvo su u regularnoj sezoni pobijedili tri od četiri puta.

Sad im je nedostajalo ono nešto iz sezone, a bez Carrolla moglo bi biti pogubno. Posebno ako će samo Teague (27) biti na razini. Potrebni su im Horfordovi (13p, 7s) i Millsapovi (16p, 7s) skokovi, ali potrebna im je i Korverova preciznost. U doigravanju je na 36 posto, sinoć je zabio devet i gađao 2-4 trice, ali baš kako je Atlantina igra pala u doigravanju, tako je i njegov šut. Možda je sve to povezano, teško je reći, no činjenica je da on u obrani teško može protiv Shumperta ili Smitha, a igra po 35 minuta. Stoga, ako u ofenzivi zakaže, to je dvostruka šteta.

Za boljitak košarke se moramo nadati da ovo finale neće biti jednosmjerna ulica, kao da tako neće biti ni na Zapadu. Jer, rijetko kad se poklopi da su u finalu konferencija po dvije momčadi koje su u regularnom dijelu sezone to i najviše zaslužile - prvi i drugi.

NBA finale, Istočna konferencija:

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 89:97 (0-1)

>> Spahija protiv velikog LeBrona!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije