Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA DOIGRAVANJE

Wizardsi iskoristili brojne slabosti Hawksa, Warriorsi ne posustaju!

NBA
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.05.2015.
u 08:00

Washington je pobijedio 104:98 protiv Atlante, a Golden State 101:86 protiv Grizzliesa

Ono najozbiljnije je počelo i nakon prvih polufinalnih utakmica u NBA doigravanju pobjednici su očekivani - Washington i Golden State Warriors!

Vidjelo se već u seriji protiv Brooklyn Netsa da najbolja momčad Istoka u regularnom dijelu sezone nije na razini koja se očekuje od njih pa se dogodilo ono čega su se bojali mnogi navijači, Atlanta Hawksi su poraženi. Wizardsi su slavili sa 104:98, iako na početku nije izgledalo da će biti tako.

Imali su domaći 11 razlike nakon prve četvrtine, imali su i plus deset nakon druge, ali potom je uslijedio raspad. Veteran Pierce ih je "izudarao" s 19 poena, što si nisu smjeli dozvoliti, a nezaustavljiv je bio Beal sa 28 i sedam skokova. Naravno, Wall je imao svoju "porciju" asistencija, njih 13 uz 18 poena. A bili su dvoznamenkasti i Gortat (12p, 12s), Gooden (12) i Porter (10).

Kod Hawksa ponovno nije imao svoju večer Korver pa je za 13 poena ispucao 11 trica, zabio tri, uz jednu za dva poena. Carroll je dodao 24, Horford 17 i Millsap 15. Wizardsi su jednostavno imali mirniju ruku i gađali bolje iz igre, nisu se prestrašili i jako su dobro čuvali vanjsku liniju Atlante. Za dva dana će domaći morati bolje ili bi im se mogla dogoditi sudbina Raptorsa (0-4).

Warriorsi nisu imali tih problema, uvjerljivo su slavili protiv Grizzliesa 101:86, ostvarili 21. domaću pobjedu u nizu i pokazali da su glavni pretendent na titulu, posebno sad kad su Cavsi oslabljeni, a ispali su Spursi koji im nikako ne leže. Protiv Grizzliesa su imali u jednom trenutku i 20 poena razlike, jednostavno su ih uspjeli natjerati na brzu igru i tranziciju, što je gostima teško, ali ih je teško i "natjerati" na to. No bez Mikea Conleyja nije išlo.

Naravno, kod domaćih najefikasniji je bio Curry (22, 7a), ali nije bio toliko slobodan na šutu kao u seriji protiv Pelicansa (4-0), što se i očekivalo jer Grizzliesi igraju sjajnu obranu. Iako ne toliko sjajnu da se bore s tolikom ranovrsnošću na drugoj strani. Zabio je tako Curry četiri trice iz osam pokušaja. Thompson je pak bio na 18 poena i šest asistencija, a istaknuo se Green (16p). Igrao je i "naš" Bogut (4p, 6s) važnu rolu u pobjedi.

Kod Memphisa su Gasol (21p, 9s) i Randolph (20p, 9s) odradili svoje, ali nisu imali pomoć suigrača. Lee (9) je bio potpuno zatvoren, Allen (15) se nudio i trudio, ali trebalo je ipak nešto više za pobijediti najbolju momčad lige na njihovom terenu. No ono što se zna jest da je ovo daleko od kraja, Memphis sigurno ima snage za barem dvije pobjede u seriji.

REZULTATI:

Istok (polufinale):

Atlanta Hawks - Washington 98:104 (0-1)

Zapad (polufinale):

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 101:86 (1-0)

>> Završila priča Bogdanovića i Brooklyna, Spahijina Atlanta bila je presnažna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije