Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ncaa KOŠARKA

Najveći američki trener na Duke dovodi Vrankovića

Antonio Vranković
Foto: Twitter
17.04.2015.
u 11:47

Kao vrstan đak, Antonio je imao i ponudu Yalea, no odlučio se za miks akademskog i sportskog programa - kaže tata Stojko.

Niti u danima neposredno nakon osvajanja svog petog naslova NCAA prvaka, Mike Krzyzewski, najveći živući trener u američkoj košarci ne živi na lovorikama već dogovara pojačanja. A najnovije osnaženje za njegov Duke je 18-godišnji Antonio Vranković, 212 cm visoki sin hrvatske košarkaške legende Stojka Vrankovića.

– S obzirom da je jako dobar đak, Antonio je imao nekoliko ponuda iz konferencije Ivy League, koju čine najcjenjenija privatna sveučilišta. Najviše se za njega zanimao Yale, no na koncu se ipak odlučio za Duke, osmo sveučilište na ljestvici najuglednijih američkih visokih škola. Zanimali su se za njega i sa Syracusea, Wisconsina, Indiane, Floride... – pričao nam je ponosni tata Stojko.

Tijekom svoje posljednje srednjoškolske sezone Antonio je izjednačio školski rekord od 55 koševa, no ono što je zapelo za oko "Coachu K" svakako je to što je Antonio za svoj Pine Crest prosječno knjižio 27.5 koševa i 16.2 skokova, a i srušio je školske rekorde u broju blokada i skokova u sezoni.

– Znao sam puno o Dukeovu programu, no kada sam vidio kakve njihovi studenti košarkaši imaju uvjete "raspametio" sam se – objasnio je Antonio kako se odlučio između 13 ponuda.

Dakako, zasigurno je i jedan od razloga bio i Mike Krzyzewski, legendarni trener, još uvijek aktualni izbornik američke košarkaške reprezentacije.

– To što je Krzyzewski napravio na tom fakultetu, to ne možete ni zamisliti. Imaju dvoranu za učenje, dvoranu za odmor, dvoranu za ovo, dvoranu za ono, a dvorana u kojoj igraju utakmice ima samo 3500 sjedećih mjesta. Kada se napuni i kada se navija podsjeća me to na Jazine iz zlatnih vremena – zborio je sretni tata Stojko dodirnut nostalgijom iz zadarskih dana.

>>Duje Dukan nije uspio, NCAA naslov otišao Dukeu i Mikeu Krzyzewskom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije