Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona tek šesta

Mulaomerović nakon poraza u Zadru: Nedostajalo nam je hrabrosti

Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
26.03.2017.
u 21:58

Ciboni koja mora igrati još i protiv Cedevite može se dogoditi da već u četvrtfinalu doigravanja igra sa suparnikom koji ju može izbaciti (Cedevita, Zadar).

Košarkaši Cibone doživjeli su svoj šesti poraz u A-1 ligi košarkaša, a u 22. kolu nanio im ga je vječiti rival Zadar. U "vječitom derbiju", odigranom u Višnjiku pred 4000 gledatelja, slavili su Zadrani (90:80) zahvaljujući primjetno većoj borbenosti.

- Zadrani su zasluženo pobijedili. Pogotovo su dobro odigrali treću četvrtinu u kojoj su nas iskažnjavali u uvodnim minutama. Imali smo svoje prilike, no u datim trenucima nedostajalo nam je hrabrosti i koncentracije da preokrenemo rezultat - kazao je Cibonin trener Damir Mulaomerović.

A on se pouzdati mogao u dvojicu veterana Luku Žorića (23 koša) i Marina Rozića (10 koševa, 6 skokova) te u američkog razigravača Scotta Reynoldsa (21 koš, 5 asistencija). Doduše, u Ciboninu sastavu mladih i perspektivnih je sve manje jer klub su u posljednjih 15 mjeseci napustila četiri jako nadarena igrača do 20 godina (Zubac, Šiško, Žižić, Slavica), a trener Mulaomerović se tek djelomice mogao osloniti na Bošnjaka (8 koševa) ali baš i ne na Marinelija i Sulejmanovića.

Ključni igrači pobjede Zadrana bila su jedan Slovenac (Kovačevič 17) i jedan Srbin (Marinković 15) te dva Hercegovca (Ramljak 23 koša, Barać 13) među kojima je Ivan Ramljak bio igrač utakmice. Ramo je autortativno pucao trice (3-5), a imao je i osam skokova i tri asistencije pa sve više daje za misliti izborniku Petroviću.

A Cibona se mora zamisliti uoči preostalih pet utakmica i doigravanja jer joj se već u četvrtfinalu može dogoditi da igra sa momčadi (Cedevita, Zadar...) koja ju može izbaciti.

Svoju utakmicu 22. kola prvak Cedevita igra sutra u Zaboku (19.30), a trenutni poredak na prvenstvenoj ljestvici izgleda ovako: 1. Split 19-3, 2. Šibenik 18-4, 3. Jolly 17-5, 4. Cedevita 16-5, 5. Zadar 15-7, 6. Cibona 15-6, 7. Osijek 11-11, 8. Zagreb 10-11...

>>Zadar izborio ostanak u ABA ligi, Cibona poražena u gostima

Komentara 1

IN
Inoha
09:16 27.03.2017.

Igraj Zadre volim te....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije