Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona u finalu

Mulaomerović: Apsolutno sam protiv svake vrste nepristojnog navijanja!

Cibona - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
25.05.2016.
u 23:43

Pred očima generalnog menadžera kluba koji ga želi draftirati (Danny Ainge, Boston Celtics), 19-godišnji Žižić upisao 12 koševa i 13 skokova

Pobijedivši na svom parketu Zadar u trećoj utakmici polufinala (80:71), košarkaši Cibone plasirali su se u finale Prvenstva Hrvatske u kojem će se, od nedjelje, za naslov boriti sa braniteljem krune Cedevitom.

Uz jake policijske snage izvan i u dvorani, utakmica visokog rizika između Cibone i Zadra završila je bez fizičkih incidenata i svela se samo na verbalne. Doduše, u jednom trenutku postojala je mogućnost da prvi sudac utakmice Sreten Radović uz pomoć policijskih specijalaca isprazni dio tribine na kojem su bili zadarski navijači. Srećom, nakon dva upozorenja oni su ipak prestali skandirati "Mula Turčine, napuši se ku.....", a ovaj puta Amerikancu Florenceu nisu ništa dobacivali na rasnoj osnovi, pa su ipak do kraja mogli bodriti svoje ljubimce.

A činili su to i Smogovci, ali ne uvijek na posve pristojan način, pa je Cibonin trener Mulaomerović kazao novinaru iz Zadra da ne odobrava ni skandiranje u stilu "Tovarske pičke", "Bežigrad" i slično.

- Apsolutno sam protiv svake vrste nepristojnog navijanja, bilo kakvog vrijeđanja.

A baš to vrijeđanje u drugoj utakmici bila je očita inspiracija za igrača koji je lani igrao u dresu Zadra, a kojem se u srijedu u Višnjiku skandiralo "niger, niger...". Nakon što je u prvom poluvremenu zabio samo dva koša, James Florence je u nastavku ubacio čak 25. Među njima je bilo i sedam trica, a Florence je nakon svake imao prkosnu komunikaciju sa zadarskom klupom koja mu pak nije ostala dužna, a jedan od Nazorovih pomoćnih trenera čak mu je pokazao i srednji prst.

- Florence se očito dobro zabavljao i ja mu to ne zamjeram. Ja sam samo trener koji radi svoj posao i koji bi volio da budemo kulturnije društvo nego što jesmo. Ponašanje nekih ljudi ne služi na čast, svatko je dužan krenuti od sebe, očistiti prljavštinu ispred svojih vrata - kazao je Zadrov trener Ante Nazor i potom dodao:

- Utakmicu je presudio ekstra kvalitet Jamesa Florencea, a u prvom dijelu jako im je pomoglo iskustvo Jasmina Hukića - dijagnosticirao je Nazor koji je naglasio da je zadovoljan sezonom u kojoj je njegov klub s Cibonom imao skor 4-4.

Zadovoljan je, itekako, i Damir Mulaomerović jer će igrati u svom prvom trenerskom finalu u karijeri. A njega je posvetio jednom svom pokojnom prijatelju.

- Plasman u svoj prvi finale posvećujem Zdenku Jurkoviću, koji je uvijek vjerovao u mene i koji nažalost više nije među nama.

O samoj majstorici sa Zadranima, Mulaomerović je kazao:

- Poslije svih događanja u Zadru, nije bilo lako mojim igračima, posebno Roziću, ali niti meni nije bilo lako voditi utakmicu. Čestitam mojim igračima na angažmanu i ponašanju. Imali smo najveći dio susreta pod kontrolom.

Ishvalio je većinu svojih igrača (Florencea, Hukića, Krušlina, Žižića, Joksimovića, Šiška...), a posebno se osvrnuo na doprinos dvojice:

- Kad sam vidio Krušlina sat i 45 prije utakmice da šutira, znao sam da je maksimalno usredotočen. A kada je takav, vidjeli ste večeras koliko nam znači. Hukić je također bio jako bitan sa svojom pozitivnom energijom.

U redovima Zadrana najkorisniji igrač bio je centar Filip Kraljević (20 koševa, 4 skoka), a jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Ivan Ramljak (13 koševa) koji je pogodio tek svoj sedmi tricaški pokušaj (1-7).
Kod cibosa najviše je zabio Florence (27 koševa i 7 trica iz čak 18 tricaških pokušaja), a najveću valorizaciju je imao Filip Krušlin za onih 17 koševa, 6 skokova i 4 asistencije, ali i svu energiju koju je donio na parket. Koristan je bio i 19-godišnji Ante Žižić (12 koševa, 13 skokova), ali ne onoliko koliko je on želio to biti pred očima glavnog menadžera Boston Celticsa, NBA kluba koji ga navodno želi izabrati na ovogodišnjem NBA draftu.

Komentara 3

DH
dalibor.hren
09:45 26.05.2016.

Jesu li divljaci koji su zapalili transparent (zastavu?) završili u zatvoru ili su kao vojvode ispraćeni do naplatnih kućica? Nama zbog divljaka na tribinama ne treba zakon o sportu nego represija, odgojna palica i zatvor. Pročitajte kako su prošli "navijači" koji su napali Manchesterov autobus!

DH
dalibor.hren
07:12 26.05.2016.

Tovari u Zagrebu vrijeđaju Ciboninog trenera!?

1K
100%kaj
09:36 26.05.2016.

Dvostruka mjerila u policiji ali i u medijima. Da se BBB ponašaju kao ovi Tovari policija bi ubila boga u njima a novine bi ih razapele na križ. Ovako sve prolazi tiho i u miru a eventualni novinski članak može izgledati kao ljubav prema klubu i nestašni temperament. Sve je to stoka kojoj treba zabraniti dolazak na tekme (a i u Zg).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije