Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita izgubila od fenera

Mršić: Moramo razlikovati brzu i brzopletu košarku

Mirza Begić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/12
24.09.2016.
u 23:20

Prijateljsku utakmicu igrala je i Cibona koja je u Zagrebu, nakon produžetka, pobijedila ljubljansku Olimpiju sa 109:108

Košarkaši Cedevite izgubili su i drugu utakmicu na zadarskom Doguš turniru. Nakon ruskog Lokomotiva, ovaj put im se to dogodilo protiv europskog doprvaka Fenerbahčea (77:88). Cedevitaši su djelovali prilično dobro sve do sredine treće četvrtine kada sastav Željka Obradovića preuzima vodstvo zahvaljujući pritisku na loptu, ali i šuterskoj rapsodiji Mahmutoglua koji u prvom poluvremenu nije zabio ništa, a u drugom šest trica.

Kod cedevitaša, utakmicu je odlično otvorio Babić (8 koševa, 5 asistencija), u početnom razdoblju isticao se i Arapović (12), a igrač na kojem su Zagrepčani izgradili vodstvo bio je centar Mirza Begić (18 koševa, 6 skokova).

- Želimo nastaviti igrati brzo, no moramo razlikovati brzu i brzopletu košarku koja nam donosi izgubljene lopte. Mi smo još uvijek premekani za ovu razinu na kojoj igra Fener koji je pak pokazao zašto su momčad koja je igrala na euroligaškom Final Fouru. Kada je bilo bitno oni su igrali puno čvršće, a i pogađali su otvorene šuteve koje smo im omogućavali. Mi smo pak u važnim trenucima gubili lopte, promašivali zicere i bacanja. Preostaje nam puno rada da dođemo na razinu koja bi nam omogućila da dostignemo svoj cilj, a to je osvajanje ABA lige - kazao je Cedevitin trener Veljko Mršić koji je s Begićem bio zadovoljan napadački ali ne i defenzivno.

Nakon što je Mršić kazao da od svog najvišeg igrača (216 cm) očekuje da bude prisutniji u obrani, ponajprije u čuvanju reketa i obruča, i sam Mirza s tim se složio:

- Dobro sam se spremio i dobro se fizički osjećam, no još mi malo svježine i eksplozivnosti nedostaje za blokade, koje su moj specijalitet. Sviđa mi se momčad koju imamo, a protiv Fenera smo puno bolje igrali nego protiv Lokomotiva. Naš najveći problem zasad je koncentracija, dosta srljamo u napadu i ako to popravimo bit ćemo puno kvalitetniji.

Premda je sa svojom momčadi na koncu ostvario rutinsku pobjedu (i bez Antića i Datomea), Mršićevu sastavu komplimentirao je i Fenerov trener Željko Obradović:

- Cedevita ima dosta novih igrača, ali i igrački kvalitet pri čemu su im dva vrlo bitna igrača centri Bilan i Begić. Mi smo pokušavali vidjeti što možemo očekivati od naših mladih snaga pri čemu neki od njih ne shvaćaju da moraju biti srčani, motivirani, da imaju pravo na pogrešku, ali ne smiju izgledati apatično.

Posljednjeg dana zadarskog turnira igraju se ove utakmice: za peto mjesto: Cedevita - Budućnost (16 sati), za treće mjesto: Zadar - Lokomotiv (18.30), za peto mjesto: Fenerbahče - Darušafaka (21 sat).

Pripremnu utakmicu igrala je u subotu i Cibona koja je u Zagrebu, nakon produžetka, pobijedila ljubljansku Olimpiju 109:108 uz 32 koša Šakića, 23 Žižića, 22 Johnsona, 13 Rozića koji je imao i 7 skokova i 6 asistencija. Samo nekoliko sati ranije kombinirana momčad Cibone, bez nositelja igre, pobijedila je hrvatskog A-1 ligaša Hermes Analiticu sa 92:72.

Komentara 1

LU
ludivarazdinec
08:35 25.09.2016.

za takvu vrstu igre treba hebeni pucac al nazalost mi od Drazena ,Tonia....nemamo igraca koji bi povezal par suta zaredom i tu pusimo tekme....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije