Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Sesar:

'Moj su izbor svakako Rimac i Golemac'

09.10.2012., Zagreb - Josip Sesar, trener juniora Cibone.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL
01.08.2014.
u 09:20

Najprije moramo vidjeti možemo li se nešto dogovoriti s bivšim igračima koji su nas blokirali da bismo onda mogli kupovati.

Nakon što je Mihovil Nakić taj posao obavljao 12 godina, u Ciboni su počeli ubrzano mijenjati sportske direktore. Nakon Prkačina i Vanjka na taj je stolac sjeo Josip Sesar (36), prvotimac kluba pet i pol godina.

– Zahvaljujem predsjedniku Lovriću na iskazanom povjerenju. Bez obzira na sve što se događa, Cibona je i dalje najveći hrvatski košarkaški klub.

Znači li to da je Josip odustao od trenerske karijere?

– Još sam dovoljno mlad da se ne određujem, no ovakav posao zanimao me i prije. Kada sam ušao u Cibonu, postao sam šef omladinskog pogona, silom prilika i trener mlađih uzrasta, a u posljednje vrijeme radio sam skauting za mlađe uzraste i seniore.

Čini se da ga čeka težak i nezahvalan posao?

– Siguran sam da će smjer ovog kluba biti domaći igrači i vlastita proizvodnja. Imamo jako dobre klince, centra Zubca, braniča Slavicu i razigravača Skoknu. Razgovaramo mi i s hrvatskim igračima iz naših klubova, no najprije moram razgovarati s trenerima Rimcem i Golemcem da vidim što su njihovi naumi i jesu li oni već s kim razgovarali.

Dakle, računate na aktualni trenerski tandem?

– Ne vidim razloga da ne bude tako. Oni su prošle sezone odradili odličan posao i ovo bi samo bio nastavak onoga što su oni uspješno započeli.

I njemu će, kao i trenerima, blokada Fibina tribunala biti uteg oko gležnja.

– Moramo vidjeti možemo li se išta dogovoriti s bivšim Ciboninim igračima koji su klub blokirali preko Fibe, što nas onemogućuje da dovodimo igrače iz inozemstva, čak i naše.

Sesar je Mostarac pa su ga zbog elegancije i eksplozivnosti zvali "mostarskim Jordanom". Bio je atraktivan košarkaš, reprezentativac, ali svoj golemi igrački talent nije posve realizirao pa se u Tornju nadaju da će to uspjeti kao čelni čovjek struke u klubu.

>>Cibona je na pravom putu, napravila je više od očekivanja

>>Nanoviji prijedlog - Cibona ide u predstečaj. Dug nije 100, nego 20 milijuna kuna?

Komentara 1

KA
kajinx
12:53 01.08.2014.

Pa, zar je i on iz Mostara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije