Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lik & djelo

Antonija Mišura: Jako mi smeta što svi u prvi plan stavljaju moju ljepotu, a ne moju igru

Antonija Mišura
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/7
01.03.2015.
u 17:00

– Danas mi jako smeta što svi u prvi plan stavljaju moju ljepotu, a ne, primjerice, moju igru. U redu, godi kada te netko proglasi najljepšom

Antonija Mišura (27) igra u francuskom Toulouseu već drugu sezonu, a tek je francuski sportski dnevnik L'Equipe nedavno donio opsežnu priču o ovoj šibenskoj košarkašici. Reportaža pod naslovom "Košarkaški model" bila je tog dana jedna od najčitanijih priča u Francuskoj. A naša košarkašica u reportaži se opisuje kao najseksi sportašica na Olimpijskim igrama u Londonu. O prelijepoj Šibenčanki pisao je i francuski časopis Touleco Tendances, na čijoj se naslovnici nedavno pojavila. Francuzi su je nazvali "princezom parketa" i "šarmantnom lidericom Toulouse Metropole". No francuska epizoda hrvatske reprezentativke završit će ovog ljeta. Istječe joj ugovor, a prema pisanju crnogorskih medija, karijeru će nastaviti u Budućnosti iz Podgorice.

Ne snalazi se u štiklama...

Ozbiljnom košarkom počela se baviti 2005. godine kada je igrala za klub Vidici Dalmostan. Dvije godine kasnije prelazi u šibenski Jolly gdje će igrati idućih šest godina, sve do odlaska u Toulouse.

Nekako u vrijeme kada je počela trenirati u Jollyju prijavila se na izbor za Miss sporta Hrvatske. Već na castingu pokazala je da će biti jedna od favoritkinja izbora.

– Jooj, ne znam kako ću hodati u štiklama. Znate, ja sam cijeli život u tenisicama. Bojim se da ću pasti – govorila je Antonija na castingu.

Iskakala je na castingu zaraznim osmijehom. No nekoliko dana prije izbora otkazala je nastup. Sljedećih nekoliko godina imala je želju, ali ne i vremena.

– Danas mi jako smeta što svi u prvi plan stavljaju moju ljepotu, a ne, primjerice, moju igru. U redu, godi kada te netko proglasi najljepšom. Cijelu sebe dajem košarci, cijeli je život treniram, a svejedno se i dalje u prvi plan stavlja moj fizički izgled. Ako svojim izgledom mogu pomoći klubu u marketinškom smislu, to je u redu i to mi ne smeta. I jako sam se naljutila kada su me neki mediji pitali bih li se ikada slikala za Playboy. Naravno da me to uopće ne zanima. Ne bih se nazvala popularnom osobom. Igram košarku već 16 godina i znam koliko je potrebno odricanja i rada kako bi se igralo ovaj sport na visokom nivou. Iskreno, o svom privatnom životu ne volim govoriti. Možemo o košarci razgovarati satima – istaknula je Mišura.

Malo-pomalo gradila je svoj košarkaški put. Prvo je sjedila na klupi Jollyja, potom je izborila startnu petorku, a onda je došla i do reprezentacije Hrvatske. Igra na mjestu organizatorice igre. S hrvatskom reprezentacijom osvojila je broncu na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine. Tamo su je novinari izabrali za najljepšu sportašicu Mediterana. Igrala je na dva europska prvenstva, 2011. kada smo bili peti te dvije godine kasnije kada smo osvojili 11. mjesto.

No vrhunac dosadašnje karijere bio je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Američki portal Bleacher Report izabrao ju je za najljepšu sportašicu Olimpijskih igara.

– Morala sam je dobro čuvati u olimpijskom selu od pogleda brojnih sportaša – rekla je Luca Ivanković, njezina cimerica u Londonu.

Uplašio se zbog cvijeća

U Toulouseu ove sezone ima prosjek od 12,5 koševa po utakmici. Ukupno je u 18 utakmica postigla 225 koševa pa je 18. strijelac francuske lige. Njezin je klub trenutačno na 11. mjestu.

– Brza je, s loptom i bez nje. Pokazuje agresiju i ide na koš, a u posljednje vrijeme sve manje griješi. Uspijeva joj sve što želi pokazati na parketu. U obrani bi ipak trebala praviti manje pogrešaka i imati veću koncentraciju. Samo joj to nedostaje da bude među vrhunskim košarkašicama – kaže Jerome Fournier, njezin trener.

U Toulouseu živi s dugogodišnjim dečkom Markom Sandrićem, također košarkašem. Priča se da će ovo ljeto biti i svadba. Jednom prilikom, kada je gostovala u francuskoj emisiji L'Expresso, voditelj joj je na kraju poklonio buket cvijeća. U tom trenutku odmah je u studio utrčao Antonijin dečko. Voditelj se malo uplašio, a kada je shvatio da je sve to šala, svi zajedno slatko su se nasmijali.

– Marko nikad nije ljubomoran. Imamo jedan zaista divan odnos – istaknula je Mišura.

Marku je čak simpatično kada obožavatelji "napadnu" njegovu djevojku. Na europskom prvenstvu u Poljskoj, primjerice, s njom se fotografirao jedan znatno niži dečko. Kada je vidio fotografiju, rekao je: "Sada mogu mirno umrijeti."

– Nikad nisam imala nikakvih neugodnosti. Uglavnom se svi žele sa mnom slikati, traže autogram i to je to.

I dok je privatno mila i draga, na parketu je opasna i ljuta. Posebice kada je neka od suparničkih igračica stalno udara.

Umalo se potukle

Tako se jednom prilikom zakačila na parketu s Emanuelom Salopek, na utakmici između Novog Zagreba i Jollyja. Malo je nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna.

– Toliko sam temperamentna da u žaru igre često opsujem, što iznenadi moje suigračice, pa su me u šali prozvali 'malim kočijašem'. Zanimljivo je da u stvarnom životu, osim nekih poštapalica tu i tamo, gotovo uopće ne psujem – kaže Antonija.

Velika joj je želja igrati u WNBA ligi.

– A kome nije? Nikad nisam bila u Americi i vjerujem da će mi se ta želja jednog dana ispuniti – rekla je Antonija.

Uz košarku, Antonija se angažirala i u politici. Bila je na osmom mjestu HDZ-ove liste u Šibeniku, što je bilo dovoljno da uđe u Gradsko vijeće.

– U Francuskoj ću sigurno imati slobodnih dana pa ću tako definitivno dolaziti u Šibenik na sjednice. Predlagat ću što se može mijenjati, zato i jesmo vijećnici, te se nadam da će ostali kolege prihvati neke od mojih ideja – rekla je o toj temi Mišura.

No nije išlo. Nije mogla uskladiti svoje obaveze i zamrznula je svoj vijećnički mandat.

Komentara 36

LE
LeonardS
17:48 01.03.2015.

Pa ova fotka ti dokazuje suprotno od tvoje izjave, da ti negodi ne bi se u namještenim pozama fotkala, dakle ne pričaj gluposti jer mi ne djeluješ glupo

PR
protuudar
18:39 01.03.2015.

Pa kaj se naslikavaš i daješ da te naslikavaju...traži da puštaju snimke tvojih tekmi ( di ti igraš)...pa pogledaj si ovu fotku...kad ju gledam baš razmišljam kao i mnogi o sportu....ajd mala ne sviraj.

MB
Marlon Brando
18:46 01.03.2015.

Pa kaj se onda slikaš tak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije