Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITIN CENTAR

Miro Bilan: Žao mi je što nisam išao na SP

miro bilan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
21.09.2014.
u 15:25

- Znao sam da je bila dvojba između mene i Andrića i izbornik se odlučio za Lukšu. No, kako on nije dobio neku minutažu vjerujem da ni ja ne bih više igrao od njega - kaže Bilan.

U prve dvije utakmice zadarskog turnira, najkorisniji Cedevitin igrač bio je centar Miro Bilan. U pobjedi protiv Albe (55:54) bio je jedini dvoznamenkasti cedevitaš (15), a protiv Galatasaraya (93:86) je uknjižio 23 koša i 11 skokova. S obzirom da Cedevita nema drugu peticu (Repeša traži rješenje s Mariom Delašem i Arapovićem), pred Mirom je očito jedna sezona bogata minutažom.

- Takav je bio i dogovor i ja sam na to spreman. Ovo mi je četvrta sezona u Cedeviti i preuzet ću na sebe koliko treba. Priča se da nam nedostaje igrač koji zabija 20 koševa, da nam fali još jedna petica, no mi za sada ne patimo prigodom rotacija na visokim pozicijama. Za sada ovi malci, Arapović i Žganec, dosta dobro igraju. No, znate kako je, višak kvalitete nikad ne smeta. I svjetskim prvacima Amerikancima bi dobro došao još neki kvalitetan igrač.

Bilan je s Cedevitom dogovorio još jednu (plus jednu) sezonu.

- Mislim da je ovo dobra situacija za mene jer igrat ću opet Euroligu.

Htio je on igrati i na Svjetskom prvenstvu, ali ga izbornik, ujedno i njegov klupski trener, nije poveo u Španjolsku već ga je poslao na klupske pripreme.

- Bio sam skoro cijele pripreme s reprezentacijom i htio sam na veliko natjecanje. Znao sam da je bila dvojba između mene i Andrića i izbornik se odlučio za Lukšu. No, kako on nije dobio neku minutažu vjerujem da ni ja ne bih više igrao od njega.

Je li, gledajući utakmice reprezentacije, razmišljao da tamo ima mjesta za njega.

- Uvijek gledaš tako, uvijek zamišljaš sebe što bi ti tu mogao napraviti. Uvijek pomisliš da bi ti to možda bolje, no drugo je kada se nađeš tamo.

Bilo je govora da je reprezentaciji koja je na visokim pozicijama imala "laku konjicu" trebao jedan teški centar poput Bilana.

- To su sve samo pretpostavke, a da je Bogdanović pogodio onu tricu protiv Francuza igrali bi u četvrtfinalu i oko reprezentacije ne bi bilo toliko negativnosti. Štoviše, ja bih rekao da se priča prenegativno.

Nakon ispadanja u osmini finala reprezentacija je ispraćena s puno (samo)kritike, a posebno izbornik. Mogu li se te negativnosti odraziti i na Cedevitu s obzirom da su tu dva reprezentativca, Ukić i Babić, i da je na klupi izbornik Repeša?

- Ako mislite na ovo dobacivanje u Zadru, to je ovdje standardni dekor, no ja vjerujem da klub zbog slabog rezultata reprezentacije neće imati problema. Dobro radimo, družimo se i za sada nema naznaka da bi išta moglo biti negativno. Štoviše, očekujem još jednu dobru sezonu u kojoj ćemo pokušati ponoviti duplu krunu, dok ćemo u Euroligi pokušati izboriti Top 16, a za takvo što moramo biti ispred Albe i Limogesa.

>> Obradović: Cedevita igra najbolju kontru na turniru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije