Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALBÉE LIPIK 3X3 CHALLENGER 2016.

Međunarodni spektakl u uličnoj košarci iz Lipika osvaja cijeli svijet

Malbée Lipik 3x3 Challenger
Foto: PR FOTO
1/5
31.05.2016.
u 15:07

Lipik, najmanja košarkaška prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci, ove godine će po prvi puta ugostiti globalno najjači 3X3 CHALLENGER 2016, koji će se održati 8. i 9. srpnja 2016. godine.

Navedeni status dodijelila nam je FIBA nakon 17 godina uspješnog organiziranja streetballa u Lipiku, te smo jedan od svega 14 gradova u cijelom svijetu sa Challenger statusom (Moskva, Bukurešt, Sao Paolo, Singapur, Buenos Aires, Abidjan, Kopenhagen, Talinn, Sibiu, Penang, Lugano i Chengdu), te jedini Challenger na prostoru regije.

Na Challengeru u Lipiku nastupit će 16 najboljih svjetskih ekipa u uličnoj košarci, od čega minimalno 12 na pozivnicu Svjetske košarkaške federacije FIBA

Lipički 3x3 turnir je najdugovječniji turnir u Hrvatskoj. U proteklih 17 godina prikupili smo ogromno iskustvo u organizaciji, pripremi, planiranju, logistici. Posljednje 3 godine turnir je međunarodnog karaktera, a po mnogima je upravo naš turnir najjači u ovom dijelu Europe.

Cijeli tjedan uoči 8. srpnja kada počinje turnir, natjecateljsko – revijalni sadržaj bit će popunjen zanimljivim događajima od škole košarke za najmlađe, turnira za amatere i djecu, regionalne konferencije o razvoju 3x3 košarke pod pokroviteljstvom FIBE do samog 3x3 Challenger turnira, glazbenih koncerata i afterpartya.

U sportskom dijelu, osim najboljih ekipa iz Hrvatske, očekujemo nastup najboljih ekipa iz Srbije, Slovenije, Italije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Rusije, Litve i ostalih zemalja. Interes za sudjelovanje na turniru iskazala je i brazilska ekipa iz grada Sao Paolo pa se možemo pohvaliti i interkontinentalnom karakterom ovog velikog sportskog događaja.

Inače, talijanska ekipa iz Modene prva je ekipa koja je izborila plasman u Lipiku još u ožujku, a uskoro ćemo finalizirati sve sudionike temeljem izlučnih natjecanja – Satelit turnira koji će biti održani u Zadru, te u BiH (Sarajevo i Vitez), Italiji (Tortona-Milano) i Kosovu (Priština).

Ostale informacije o Malbée Lipik 3x3 Challenger pratite ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije