Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBOSI SLAVILI

Markota se vratio i donio prvu pobjedu, baš protiv Zadra

Cibona - Zadar
Marko Lukunic/PIXSELL
20.10.2014.
u 23:48

Završilo je 77:76 u napetoj završnici.

Košarkaši Cibone odhrvali su se padu u bezdan lošeg raspoloženja koje bi nastalo da sinoć nisu pobijedili Zadar (77:76). A sitnica je nedostajala da i dalje budu bez pobjede, što bi se dogodilo da je Zadrov Amerikanac Florence u posljednjim sekundama pogodio polaganje na drugi obruč.

A tome je prethodio posljednji napad Cibone u kojem je Blassingame odlučio za svoju najpametniju asistenciju. Spustio je loptu kroz reket do Marka Jagodića-Kuridže, a ovaj je izborio koš i bacanje. A malo je nedostajalo da isti igrač bude tragičar jer je u napadu prije uhvatio promašeni Krušlinov šut za tricu, ali mu je lopta ispala u aut.

- Ja bih bio tragičar i da je Florence pogodio jer nisam zabio to jedno bacanje - iskreno će Jagodić koji se opet nametnuo svojim radnim elanom.

Igrač koji je domaćinu sinoć donio novu vrijednost bio je Damir Markota. Nakon osam godina ponovo je zaigrao za Cibonu i uknjižio se kao najbolji igrač utakmice sa 13 koševa, 9 skokova, 3 osvojene lopte i 2 asistencije na čemu mu je trener skinuo kapu:

- Bez obzira što Šveđo nije još u formi, vidjela se klasa.

A vidjela se i nervoza koju Damir i sam priznaje:

- Kažu da sam iskusan, no ja sam imao tremu. Nije ti svejedno zaigrati za matični klub nakon osam godina uz dosta očekivanja pri skoru 0-3 i bez pravog treninga mjesec i pol dana.

Važan faktor ove Cibonine pobjede bio je i Amerikanac Blassingame koji je dobio dvoboj sa sunarodnjakom Florenceom.

- Bles je bio dosta bolji nego u dosadašnjim utakmicama. Čini se da je odveć olako shvatio ovu sezonu pa smo imali s njim 7-8 sastanaka u 15 dana, u namjeri da ga uvjerimo da mora više sudjelovati u obrani. I danas je doista bio agresivniji - ustvrdio je Slaven Rimac koje je pao kamen sa srca.

Njegov kolega Ante Nazor ostao je bez učinka svog prvog centra Sobina (bez koša), a ni Ivanov (7 koševa) nije blistao. Tragičar među Zadranima bio je 19-godišnji Bošnjak koji je 20 sekundi prije kraja promašio dva ključna slobodna bacanja.

>> Inverzija: Cibona pod pritiskom, a Zadar rasterećen

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
18:29 21.10.2014.

divljaština, anarhija i nekvaliteta sa obadvije strane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije