Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u finalu sa sad-om

Arapović: Godinu dana živjeli smo 
za osvetu Turcima

Hrvatska
fiba.com
05.07.2015.
u 17:20

Više se pisalo i pričalo o Benderu i onima koji nisu tu nego o nama i to nas je pogodilo - kazao je Marko Arapović

Na sveopće iznenađenje, hrvatski juniori igrat će večeras (19.30 sati, HRT 4) na Kreti za naslov svjetskih košarkaških prvaka (U-19) protiv američkih vršnjaka. I bez tri "neprežaljena" člana startne petorke (Bender, Žižić, Mazalin), mladi Hrvati napravili su "nered" na turniru, ali i u procjenama prognozera.

Kako je Svjetsko prvenstvo odmicalo izabranici Ante Nazora igrali su sve bolje, a najbolju predstavu izveli su sinoć u polufinalu. Protiv aktualnih europskih prvaka Turaka koje su doslovce demolirali (91:56). A to su isti oni Turci koji su ih lani u polufinalu Eurobasketa pobijedili sa 74:67.

Zubac za Turke bio Golijat

- Živjeli smo za ovu utakmicu godinu dana. Trebali smo ih pobijediti i lani no njima se potrefilo, pa smo zato bili "nabrijani" za ovaj ogled. Željeli smo ih dobiti što više. Kada smo otišli na "plus 20", htjeli smo i više od toga, baš kao što sada u finalu želimo uzvratiti Amerikancima za poraz u skupini - prenio nam je kapetan Marko Arapović koji je sinoć odigrao maestralno.

Osim što je zabio 14 od prvih 18 hrvatskih koševa i na koncu uknjižio 25 koševa, 13 skokova, 6 asistencije i 3 osvojene lopte, Marko Arapović je plijenio i idejama u igri. No, ne samo on jer sjajnu partiju opet je odigrao 214 cm visoki teški centar Ivica Zubac (20 koševa, 7 skokova) koji je u reketu za Turke bio pravi Golijat. Njih dvojicu, baš kao i svestranog Božića (11 koševa, 8 skokova), hvalio je i izbornik Ante Nazor koji u pravilu nerado ističe pojedince:

- Kada je najviše trebalo Marko je odigrao najkvalitetnije i to su odlike vođe i kapetana. Zubac je pak pokazao veliku sigurnost u završecima napada. Spuštanjem lopte na njega naš je napad dobio drugu dimenziju. Božić je pak opet povezao unutarnju i vanjsku liniju i dosta je pomagao u skoku. No, ne bih ja nikoga izdizao iznad kolektiva koji je bio naše najjače oružje o čemu govori i naših 20 asistencija.

Mi ćemo još svakako pohvaliti Nika Slavicu koji je opet zaustavio najboljeg suparničkog šutera. U četvrtfinalu Kanađanina Johnsona, a u polufinalu Turčina Korkmaza, a uz to je zabio i 17 koševa (tri trice) i upisao četiri asistencije. Zapravo, Slavica je opet i skakao dobro te je sa svojih šest skokova sudjelovao u velikoj skakačkoj nadmoći Hrvata (45-26).

U finalu protiv SAD-a

Rekao nam je još izbornik da se momčadski duh podizao kako se momčad prorijeđivala, a o skepsi kao pogonskom gorivu pričao je i kapetan Arapović:

- To što smo ostali bez tri važna igrača još više nas je zbližilo. Zapravo, više od njihova izostanka smetalo nas je što javnost u nas ne vjeruje. Više se pričalo o Benderu i onima kojih nema nego o nama koji smo tu.

U drugom polufinalu, uz 30 koševa Brunsona, Amerikanci su pobijedili domaćine Grke (82:76).

>>Hrvatska porazila Tursku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva

Komentara 2

BU
buki13
17:52 05.07.2015.

Sretno samo hladne glave ući pa šta bude!!!

AP
apoxiomen007
18:56 05.07.2015.

Ajmo HRVATI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije