Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNI KOŠEVI

Pogledajte kako je Hezonja za 30 sekundi donio preokret i pobjedu Orlandu!

Mario Hezonja
Foto: NBA
1/2
12.10.2015.
u 08:43

Završilo je 123:119 za Orlando, a Houston je samo minutu prije kraja vodio 119:115

Hrvatski košarkaš i sjajni talent Mario Hezonja pokazao je svu raskoš svoje igre u pobjedi 123:119 svog Orlando Magica protiv razvikanijeg i favoriziranog Houston Rocketsa u pripremnoj utakmici za predstojeću NBA sezonu (27. listopada).

Zabio je naš reprezentativac 13 poena i dodao tome šest skokova i opravdao svoje mjesto u početnoj postavi, prvo u NBA karijeri. Ali ono što vrijedi istaknuti jesu koševi u posljednjoj minuti susreta, kad je ustvari donio preokret Orlandu na vrućem parketu u Houstonu.

Vodili su domaćini minutu i dvije sekunde do kraja 119:115, ali Hezonja im zabija tricu, potom skače u obrani i ubrzo u napadu, ali ne zabija iz teške pozicije ispod koša, da bi nekako ipak ponovno došao do lopte i poentirao uz prekršaj. Dodatno slobodno bacanje je zabio i sa šest poena odveo Orlando do 121:119, što nisu ispustili do kraja susreta.

Igrao je 30 minuta i šutirao tri od deset, što nije učinak kao iz bajke, ali činjenica da se u ključnim trenucima nametnuo i nije bježao od odgovornosti te ispunio zadaću, mnogo govori.

No treba istaknuti i da je James Harden igrao samo 12 minuta (12), Dwight Howard nije igrao i nakon što su Rocketsi vodili 22 razlike, više nitko od članova prve petorke nije igrao do kraja susreta. Inače, kod Orlanda je najbolji strijelac bio Marble (21), a pratio ga je Fournier (19). Kod domaćih najefikasniji je bio Brewer (20).

Nadajmo se da će ovako izgledati i njegovi susreti kad počne sezona. Što se Orlanda tiče, počinje im dan poslije (28. listopada), a na njihov teren u tom prvom susretu dolaze Washington Wizardsi, peta momčad Istoka iz prošle sezone (46-36) i polufinalisti konferencije (izbacila ih Atlanta sa 4-2). A prije tog susreta još će Orlando igrati u Brazilu protiv Flamenga (17. listopada) te kod kuće protiv New Orleans Pelicansa (21. listopada) i Memphis Grizzliesa (23. listopada).

>> Orlando puno očekuje od Hezonje: 'Mariju je samo nebo granica!'

Komentara 2

Avatar carlz.bromsom
carlz.bromsom
09:30 12.10.2015.

Jordan je nula za njega. Vidili smo ga na EU prvenstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije