Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bljesnuo talentom

Mario Hezonja spektakularan na All-Staru

Mario Hezonja
Reuters/Pixsell
14.02.2016.
u 13:53

U izrazito opuštenom dvoboju selekcija SAD-a i Svijeta, koji su na koncu dobili novaci s američkim putovnicama (157:154), mladi je Dubrovčanin postigao 19 koševa, 10 skokova i sedam asistencija.

Mlađahni Hrvat Mario Hezonja (21) opet je bljesnuo talentom, sada na NBA All-Star Weekendu u Torontu, u utakmici najboljih novaka najjače i najbogatije košarkaške lige na svijetu u kojoj dvojica Hrvata (Hezonja, Bogdanović) nisu istodobno igrala još od Kukoča i Rađe 1994. godine. Tada su igrale selekcije takozvanih Fantoma protiv Fenomena i igralo se bez obrana, ali ipak ne tako kao u ovoj revijalki sa čak 84 ispucane trice i bezbroj zakucavanja.

U izrazito opuštenom dvoboju selekcija SAD-a i Svijeta, koji su na koncu dobili novaci s američkim putovnicama (157:154), mladi je Dubrovčanin postigao 19 koševa, 10 skokova i sedam asistencija. Samo tri asistencije nedostajale su Mariju do trostrukog dvoznamenkastog učinka, a da je pogodio još koju tricu (zabio 3 od 9), da je u drugom poluvremenu bio učinkovit kao u prvom (16 koševa), možda bi bio i MVP utakmice. Ovako je to bio Zach LaVine (30 koševa, 7 skokova, 4 asistencije), lanjski pobjednik natjecanja u zakucavanju.

Mario bio najnasmijaniji

– U svakom sam trenutku znao što sam ostvario, koje brojke imam. Bilo je dobro igrati u takvoj utakmici, no nije dobro što smo izgubili. No, sve u svemu, bilo je super biti ovdje i vidjeti što je pravi All-Star Weekend – kazao je za dubrovački.hr Mario koji je privlačio pozornost i veselošću (stalno je bio nasmijan).

Osim čistih Marijevih brojki valja istaknuti i dvije asistencije iza leđa, nekoliko prodora, ali i blokadu nad raspucanim Devinom Bookerom (23 koša, pet trica). Za razliku od Hezonje koji se trudio da taj šou ne prođe pored njega, njegov suigrač iz reprezentacije Bojan Bogdanović nije bio tako raspoložen. Štoviše, Bojan je bio poprilično samozatajan i nenametljiv, a to u ovakvoj “run-and-gun” utakmici znači i jako malo dobivenih lopti. Mostarac je ispucao samo šest lopti (Hezonja tri puta više) i zabio dvije trice, no iz perspektive činjenice da je sa 26 godina bio najstariji igrač na terenu, može se razumjeti njegov stav “neka se djeca igraju”. A da mu to nije nimao smetalo, osjetilo se i u Bojanovoj izjavi za tportal.hr:

– Drago mi je što sam imao priliku družiti se s Hezonjom i igrati s njim na tom spektaklu. Dvojica Hrvata u momčadi Svijeta, to je zaista velika stvar, a prije samo nekoliko godina nismo imali nijednog igrača u NBA ligi. Dobro je to za popularizaciju košarke u Hrvatskoj.

Hezonja je pak rekao i ovo:

– Bilo je teško prilagoditi se na NBA košarku, bio je to za mene izazov. No, sada mi je to nekako prirodno.

Pored Hezonje, u selekciji Svijeta isticali su se još i spektakularni Letonac Kristaps Porzingis (30 koševa, trice 5-7) i Kongoanac Emanuel Mudiay (30 koševa, 10 asistencija) te lanjski MVP iste utakmice Kanađanin Andrew Wiggins (29 koševa).

Vodio ih Talijan Messina

Na marginama utakmice, Bogdanović je s hrvatskim izvjestiteljima razgovarao i o nastupu u reprezentaciji u kvalifikacijama za OI:

– Takvoj se prilici nismo nadali, dat ćemo sve od sebe da odemo u Rio. U Torinu nas čeka teška skupina i domaćin Italija, a ako želimo na OI moramo biti bolji i od vrlo jake Grčke. Važno je da svi budu zdravi, jer na EP-u tako nije bilo. Plasman u Rio bio bi velika stvar i volio bih da reprezentaciju i dalje vodi Perasović. Ako kojim slučajem neće moći, to će biti problem...

Koincidencijom, Mariju i Bojanu u ovoj je prilici trener bio Ettore Messina, pomoćnik u Spursima, inače izbornik Italije, velikog rivala Hrvatske u olimpijskim kvalifikacijama.

>>Atraktivni LaVine kralj zakucavanja, Thompson pobijedio Curryja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije