Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVO I DOMINANTNO

Mario Hezonja predvodio košarkaše u visokoj pobjedi protiv BiH!

Mario Hezonja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.08.2015.
u 20:06

Završilo je sa 97:79 (19:16, 21:21, 28:19, 29:23)

Hrvatska je nadvisila Bosnu i Hercegovinu (97:79) i tako izborila i svoju osmu pobjedu u pripremama za Eurobasket, ali je na neko vrijeme izgubila svog najboljeg igrača Bojana Bogdanovića. A on se ozlijedio nakon 16 odigranih minuta i 10 ubačenih koševa.

U znaku broja 16 bila je i sinoćnja šuterska predstava naših reprezentativaca. Ubacili su čak 16 trica u čemu su prednjačili Mario Hezonja (5 od 6) i Rok Stipčević (4-4), a svoj obol dodao je i standarndo precizni Krunoslav Simon (3 od 5).

Još impresivnije je to što su naši trice gađali uz čak 57 posto preciznosti (16-28), no to je bilo nešto čime hrvatski izbornik Velimir Perasović nije bio pretjerano očaran:

- Imali smo lakšu utakmicu no što smo se nadali. Pogodili smo puno trica, više nego uobičajenu, uz vrlo visoku preciznost, no zato je danas u obrani više škripalo. No, kada osjetite lakoću u napadačkoj igri onda su pogreške u obrani lakše prihvatljive i igrači toliko ne grizu, a to bi trebalo popraviti. Nama trenerima je draže kada nekoga dobijemo uvjerljivo na drugi način, a ne ovako tricama.

Jasno nam je na što je izbornik mislio, na sve one druge opcije koje donose koševe osim dalekometne paljbe od koje se ne može živjeti. Uostalom, još u 36. minuti bilo je samo "plus 5" (82:77) a onda je eksplodirao Hezonja i sa svojih 11 koševa u posljednje tri minute (tri trice) odveo Hrvatsku do visoke pobjede.

- Mario je danas šutirao jako dobro, no to je igrač koji će oscilirati. Jedan da će ovako, a drugi dan lošije zato jer je mlad. Kod njega je koncentracija ključ, posebice u obrani.

Pohvalio je izbornik i svog najkreativnijeg vanjskog igrača Krunu Simona (7 asistencija), ali svog najviše igrača Tomića (9 skokova, 8 koševa, 4 asistencije).

- Kruno je izuzetan napadač, no bilo je danas puno igrača koji su igrali sjajno. Recimo, po meni je i Tomić odigrao sjajno.

Sa svojim perfekcionizmom Peras je "zarazio" i igrače pa je Simon govorio o stvarima koje treba popraviti:

- Imamo crne rupe u igri. Olako popuštamo kada imamo pet do sedam koševa u plusu, što je u ozbiljnim utakmicama velika prednost. Prelako dajemo protivniku da se vrati, moramo poraditi na čvrstini i kada smo u vodstvu.

Zabrinulo je Simona i to što se dogodilo Bogdanoviću:

- Zabrinuo me taj trenutak baš kao i onaj tri dana prije kada se ozlijedio Tomas. Nama je svaki igrač dragocjen, a pogotovo Bojan koji je naš prvi i najbitniji igrač.

Liječnik reprezentacije dr. Miran Martinac ovako je ocijenio stanje sa Bogdanovićevim gležnjem.

- Na prvi pogled to je blaža distorzija. Ne čini se da je dramatično jer mu pokreti nisu ograničeni, no zabrinjavajuće je jer se dogodilo osam dana prije prvenstva. Očekujem da će se to za par dana smiriti, a osim toga on je igrač koji može igrati i preko bola.

Takav je igrač i Dario Šarić (6 koševa, 6 skokova) kojem zasad jako malo toga polazi za rukom, no možda mu poticaj bude nagrada za najboljeg mladog igrača Europe. A taj trofej uručio mu je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić, inače član Izvršnog odbora Fiba Europe.

>> Hrvatska se namučila s Estonijom! Perasović: Bilo je teže u napadu nego u obrani

Komentara 5

MJ
mis je dobio grip
23:05 27.08.2015.

Zasto vam se igraci stalno povredjuju na pripremama? Zasto ih forsirate do kraja? Kod nas recimo Teodosic ne igra po 25 minuta. Iskreno se nadam da ce svi biti u stroju do susreta sa nama. To ce biti atomska kosarka

DI
dinamojavolim1
20:24 27.08.2015.

decko je zvijer

Avatar links
links
13:21 28.08.2015.

dobra ekipa ali nešto tu ne štima, Hezonja nesumnjivo talenat ali divljak teži, teško on može funkcionirati u sustavu, treba ga pustiti da igra basket protiv svih ili da uopće neigra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije