Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD I SLUŽBENO

Hezonja raskinuo s Barcelonom i odlazi na predstavljanje u Orlando

Mario Hezonja
Foto: NordPhoto/PIXSELL
29.06.2015.
u 19:00

Odmah po dolasku biti će registriran za Ljetnu ligu koja počinje u subotu i održava se baš u Orlandu

Mario Hezonja neće poput Darija Šarića ostati još sezonu ili dvije u Europi, već se odmah "seli" u Orlando Magic i kreće prema velikoj NBA karijeri. Naime, raskinuo je ugovor s Barcelonom pa je cijela priča službena.

Španjolskom doprvaku pripast će 1,6 milijuna eura, iako je početna otkupna klauzula bila dva milijuna eura. No da bi nadomjestili tih 400 tisuća eura, zauzvrat će dobiti ekskluzivna prava na angažiranje Marija Hezonje, ako se ubrzo vrati u Europu. Koliko je to "ubrzo", još nije poznato, ali zna se da, ako u određenom vremenskom periodu ne dođe do povratka u Europu, Hezonja ili Orlando morat će platiti Barceloni dodatnih 400 tisuća eura.

I dok stručnjaci rade na definiranju poslovnih zavrzlama i detalja, Hezonja se pakira i za dva ili tri dana trebao bi biti predstavljen navijačima Orlanda, koji od njega mnogo očekuju. Kao peti izbor na ovogodišnjem draftu nije samo postao najbolje pozicionirani hrvatski košarkaš u povijesti već su i u Orlandu uzbuđeni.

Odmah po dolasku biti će registriran za Ljetnu ligu koja počinje u subotu i održava se baš u Orlandu. Također, navijači ga nazivaju "najprgavijim" draftiranim igračem nakon mnogo godina. A to misle u pozitivnom smislu te smatraju kako će njegov stav i samopouzdanje itekako mnogo donijeti klubu koji od odlaska Dwighta Howarda 2012. godine muku muči s rezultatima.

Nadajmo se da će ispuniti očekivanja i da će mu se u ligi dogodine pridružiti Dario Šarić, koji valjda neće ići "kontra struje" i sljedeće sezone te odbiti odlazak u NBA ligu. A dok ga "čeka", tu su Damjan Rudež i Bojan Bogdanović, a vidjet ćemo ostaju li obojica u Indiana Pacersima, odnosno Brooklyn Netsima.

>> Mario Hezonja povijesni 5. pick NBA drafta! Odlazi u Orlando Magic

Komentara 5

NO
nomeansno
00:13 30.06.2015.

Hezonji je prema njegovoj izjavi najdrazi klub Partizan (drazi od Cibone) tako da je mozda steta da igra za repku Hrvatske. Decka kojem je Partizan najdrazi klub glupo je forsat da igra za Hrvatsku.

MV
Mirko Varešanin
19:36 29.06.2015.

Mario Magic ,košarkaški Houdini

BR
Branko102
15:19 01.07.2015.

Hezonja je Hrvat i igrat će za Hrvatsku,kao i dosad što je igrao.Nesretni i zavidni trol dole ispod,od toga će imati mokre gaće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije