Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Cedevite u Francuskoj

Babić: Ne trebamo nikoga bojati ako nastavimo ovako igrati

Luka Babić
Igor Kralj/PIXSELL
27.11.2015.
u 11:33

Hrvatski prvak jednom nogom zakoračio u Top 16 Eurolige

Punom mjerom uzvratili su košarkaši Cedevite igračima Limogesa za zagrebački poraz od četiri koša. Vratili su im u trenutku kada ih je to najviše zaboljelo, kada je to francuskom prvaku bila posljednja slamka nade za ostanak u utrci za prolaz u euroligaški Top 16.

Jer, nakon ovih 78:69, cedevitaši sada imaju dvije pobjede više od Francuza, ali i povoljniju međusobnu koš razliku pa bi Limoges, za prolaz u drugi krug, trebao dobiti sve tri preostale utakmice, a Cedevita bi pak sve tri trebala izgubiti.

Treća pobjeda u gostima

Štićenici Veljka Mršića sinoć su odigrali vrlo zrelu utakmicu, a i trener gostiju dobro je radio svoj posao mudro koristeći igračku širinu. Na svakoj poziciji imao je dva dobra rješenja, a sve je u mirne vode odveo razigravač Pullen koji se podredio momčadi.

Takva nesebična igra, s dobrim protokom lopte, iznad svih izdigla je dokapetana Luku Babića (19 koševa) koji ne samo da je pečatirao pobjedu svojom trećom tricom, nego je bio vrlo koristan u mnogim elementima igre.

- Ključ naše pobjede bila je timska igra u napadu, ali i obrana koju smo odigrali kako smo dogovorili. Igrali smo sa samopuzdanjem i kontrolirali smo razgoj događaja, nismo dopuštali domaćinu da se skroz približi jer bi tada u ovakvoj amtosferi bilo teško pobijediti. I u prvoj utakmici smo vjerovali da smo bolji od njih no tada nismo bili u pravoj formi, a ako nastavimo ovako kao u posljednjih sedam utakmica onda se ne trebamo nikoga bojati - kazao je junak Cedevitine četvrte euroligaške pobjede, treće izborene u gostima.

Ta odlična obrana nije dozvolila domaćinima da iti jednom povedu, ali je omogućila i napadačku raznovrsnost koju su obogatili oporavljenik Luka Žorić (10 koševa) i novopridošli Amerikanac Walker (6 koševa) koji se, nakon dva divlja šuta za tricu, također podredio momčadi pa je čak i nesebično dodavao. Bilan je opet bio oslonac u reketu (10 koševa), a raduje i hrabra Arapovićeva izvedba (10 koševa).

- Ovo je Žorićeva najbolja utakmica u Cedevitinu dresu i to je dobitak ove utakmice. Svatko je imao neku bitnu rolu. Žganec u prvoj četvrtini, Arapović poslije njega, a i Walker u pojedinim dijelovima. Meni je ovo prva službena pobjeda u Limogesu, a imao sam tu dosta nastupa - kazivao je Cedevitin trener Mršić.

U nedjelju stiže Partizan

Da je kojim slučajem Armani sinoć kod kuće izgubio od Efesa, za kojeg je Šarić zabio 15 koševa, sve bi već bilo gotovo izvjesno, a ovako je Repešina momčad s pobjedom 88:84 ipak sačuvala izglede za prolaz dalje pa bi o svemu mogla odlučivati međusobna zagrebačka utakmica Cedevite i Milana za dva tjedna. No, do tada su pred Zagrepčanima još neki važni dvoboji.

- Značila nam je ova pobjeda jako puno pa smo ju bučno proslavili na parketu. Užitak nam je kako igramo, užitak nam je i trenirati no ne smijemo u tom zadovoljstvo sada stati. Najvažnije je ostati s nogama na zemlji i ovo ponoviti već u nedjelju protiv Partizana - zborio je Babić.

Nakon sedam kola Eurolige poredak u skupini B je: 1. Olympiakos 6-1, 2. Baskonia 4-3, 3. Cedevita 4-3, 4. Anadolu Efes 3-4, 5. Armani 2-5, 6. Limoges 2-5

>> Cedevita na krilima Babića upisala važnu pobjedu protiv Limogesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije