Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Prvenstva Hrvatske

Babić: Kada sam agresivan u napadu, onda imam i vjere u sebe

Luka Babić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
30.05.2016.
u 08:23

Imamo problema s ozljedama, a i u dva dana se teško možemo regenerirati. Osim toga, Cedevita ima dužu klupu, no to ne znači da ćemo se predati - Cibonin trener kaže Mulaomerović

Sukladno procjenama i prognozama, košarkaši Cedevite pobijedili su u prvoj finalnoj utakmici Cibonu (87:76) i poveli sa 1-0 u finalnoj seriji.

Domaćini su slomili otpor čvrstih i borbenih vukova u manje od dvije minute što je ustvrdio i gostujući trener Damir Mulaomerović:

-  Igrali smo dobrih 30 minuta, a naš pad je krenuo kod našeg vodstva 64:61 kada je Florence zakasnio u jednom preuzimanju pa je Pilepić pogodio tricu.

U tom vrlo kratkom razdoblju cedevitaši su pogodili četiri trice. Pilepić, Babić, opet Pilepić pa Walker pa je učas bilo devet razlike (73:64).

Nakon bacanja vrlo pouzdanog Luke Žorića (12 koševa) i kontre igrača utakmice Luke Babića (20 koševa, 10 skokova, 4 asistencije) domaćini su početkom 37. minute poveli sa "plus 11" pa dilema o konačnom ishodu više nije bilo.

Nakon što je doista odigrao kao reprezentativac, dokazavši se tako izborniku Petroviću koji je ujedno i čelni čovjek suparnika Cibone, Babić je kazao: 

- Znam da to mogu, samo trebam samopouzdanja. Mislim da mogu dosta dati u obrani, skokovima, asistencijama, samo ako igram sa samopuzdanjem. Isto vrijedi i za moj šut. Kada sam agresivan u napadu, onda imam i vjere u sebe.

Vjere u sebe imao je i povratnik američko krilo Henry Walker (8 koševa), igrač kojeg uoči doigravanja nije bilo dva mjeseca zbog ozljede. Zabio je dvije važne trice i imao tri asistencije nakon čega je kazao:

- Premda sam oklijevao u nekim situacijama ipak sam pridonio ovoj pobjedi. Pokušavam biti "missmatch" za Cibonu u ovoj seriji.

Takvim ga doživljava i trener mu Veljko Mršić:

- Dosta smo dobili njegovim povratkom jer i Arapović i Žganec imaju problema s branjenjem Hukićeva vanjskog šuta, a on na njih stiže. Osim toga, u napadu ima dosta opcija, a u obrani je odličan bloker pa sam se na kraju zato i odlučio za njega i Žorića na četvorci i petici kako bi oni blokirali Cibonine prodore.

 Otkud nervoza u prvom dijelu, pitali smo Mršića:

- S obzirom da smo u seriju ušli kao favoriti, osjećalo se da nosimo breme favorita, a osjetila se i tipična nervoza za momčad koja sedam dana nije igrala. No, na koncu smo se razigrali, lopta je dobro išla i počeli smo pogađati otvorene šuteve. Jako sam zadovoljan jer ste vi gledali dobru utakmicu, a mi smo k tome još i pobijedili.

Zadovoljan je bio i pobijeđeni trener Mulaomerović koji nije imao što prigovoriti svojim igračima:

- Svojim momcima nemam što zamjeriti jer se pokazalo koliko Cedeviti znači ta dugačka klupa. Premda nije trenirao dva dana mlađi Žižić dao je dosta, a moram pohvaliti i njegova brata. Zapravo, svi moji igrači dali su maksimum.

Mulaomerović je realan uoči druge utakmice koja se igra u utorak u Draženovu domu:

- Imamo problema s ozljedama i mi se u dva dana teško možemo regenerirati i Cedevita i stoga ima prednost, no to ne znači da ćemo se predati.

>>Rasno vrijeđanje bilo mi je dodatni motiv da pobijedimo Zadrane

Komentara 1

Avatar links
links
12:10 30.05.2016.

dobar si Babiću ali obzirom da te čuva uglavnom "inteligentni" Širiščević i Krušlin protiv cibone se uvijek proslaviš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije