Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADARSKI TURNIR

Luda noć Johna Shurne, pet trica u produžetku

Zadar - Darušafaka
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/7
19.09.2014.
u 21:00

Nakon Fenerbahčea, Zadar izgubio od još jednog turskog prvoligaša, od Darušafake (88:92)

Da Amerikanac John Shurna nije šuterski poludio (i da se obrana domaćih bolje snašla u tim rotacijama), Zadar bi na jakom zadarskom predsezonskom turniru slavio pobjedu protiv jakog turskog prvoligaša Darušafake. No, američki krilni-centar zabio je nevjerojatnih pet trica u produžetku, ne promašivši niti jedan pokušaj, pa su gosti slavili sa 92:88.

- Zadar je igrao dosta motivirano. Čestitam im na toj borbenosti. Nama je puno pomogao Shurna jer je otvarao reket i zabijao trice - kazivao je Oktaj Mahmuti, trener Darušafake.

Zadrov trener Ante Nazor požalio se na nedostatak borbenosti u prvom poluvremenu:

- U tom razdoblju nismo radili pritisak na linije dodavanja niti na igrača s loptom. Imali smo poslije par situacija u kojima smo mogli vodu odvesti na naš mlin no nismo uspjeli i zbog toga mi je žao, ponajprije zbog ovih sjajnih navijača. Nedostajalo nam je borbenosti, ali i pameti u igri. Naši manevarski igrači, Ivanov, Ramljak i Florence, izgubili su 14 lopti.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

A upravo je kapetan Ive Ivanov bio najkorisniji Zadrov igrač (23 koša, 14 skokova, 3 asistencije). Odmah do njega po korisnosti bio je centar Josip Sobin (15 koševa, 11 skokova), a zatim Marko Ramljak (18 koševa) koji je u završnici nekontrolirano jurišao i gubio lopte. Igrač precizne ruke Franko Šango zabio je 12 koševa za 20 minuta, ali je veći dio drugog poluvremena presjedio jer nije zadovoljio trenera u obrani. No, zato je završnicu igrao 19-godišnji razigravač Lovre Bašić.

- Htio sam da Lovre zaključi susret, no možda sam pogriješio što Amerikanca Florencea nisam vratio ranije - priznat će Nazor.

Nakon Shurne (25 koševa), za turski sastav najviše su zabili Lynn Greer (18), Koksal (14) i Lucas (13).

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Na prvom izdanju zadarskog turnira favorit je Fenerbahče koji u subotu igra protiv Darušafake, dok će Cedevita igrati protiv Galatasaraja (18 sati, HTV2). A turski doprvak Galatasaray večeras je u Višnjiku izgubio od Albe (66:71), dobrim dijelom zahvaljujući i Hrvatu Leonu Radoševiću koji je za Berlince uknjižio 16 koševa, a njemu će se u tom klubu priključiti sunarodnjak Marko Banić.

S ovim ishodom otvorila se mogućnost da se u nedjelju u borbi za peto mjesto sastanu Zadar i Cedevita. To će se dogoditi ako Cedevita u subotu izgubi tri ili više koševa od Galatasaraya i u trokutu s Albom (koju je dobila 55:54) bude najlošija momčad.

>>Lisac: Da Cibona nije platila Fibi ne bi igrala u ABA ligi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije