Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
adar Dogus

Legendarni Bayern predvođen Svetislavom Pešićem dolazi u Hrvatsku

Zadar Dogus Basketball Tournament
Foto: ZDBT
1/4
03.07.2015.
u 11:55

Zadar Dogus Basketball Tournament okuplja jaka imena i momčadi

Bayern München je treći euroligaš koji je potvrdio sudjelovanje na drugom izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta. Nakon „starih zadarskih znanaca” Fenerbahçea i novopečenog euroligaša Darussafake, njemački doprvak je prvo novo ime prestižnog košarkaškog turnira.

Turnir će se održati u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 24. do 27. rujna, po završetku Eurobasketa i ususret novoj klupskoj sezoni. Nema sumnje da će zadarska publika toplo dočekati Bavarce i njihovog trenera, čestog gosta Zadra, Svetislava Pešića.

Uz njega, na klupi će biti i proslavljeni igrač KK Bosna Emir Mustapić. Bayern je već počeo slagati momčad za novu sezonu. Jedan od ključnih igrača bit će im najveća nada njemačke košarke Maximilian Kleber (23), koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Novo ime u redovima Bavaraca je i Alex Renfroe (29), koji je u München stigao iz berlinske Albe. Prijateljima košarke u Hrvatskoj poznat je po epizodi iz sezone 2010/2011., kada je sa Zagrebom osvojio dvostruku krunu.

Nakon potvrde Bayerna, ostale su još dvije nepoznanice vezane uz sudionike turnira. Organizatori za sada ta imena drže u tajnosti. Otkrili su tek da je riječ o jednom od sudionika Final Foura Eurolige te jednom jakom regionalnom klubu.

U pripremi je i velik broj zabavno-sportskih popratnih događaja, a jedan od njih je turnir u basketu, koji će se održati na zadarskom Forumu. Zanimljivo je kako će pobjednici ovog turnira, uoči finala Zadar Dogus Basketball Tournamenta, imati čast suprotstaviti se euroligaškim igračima u atraktivnim košarkaškim disciplinama zakucavanju i šutiranju trica.

>> Fenerbahçe opet dolazi na rujanski turnir u Zadar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije