Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNA PREDSTAVA

LeBron James pobrinuo se da i finale Istoka bude 'dosadno'!

LeBron James
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
25.05.2015.
u 08:57

Bilo je 114:111 nakon produžetaka, u regularnom dijelu su stali jedni i drugi na 104. LeBron je stigao do 12. triple-double učinka (37p, 18s, 12a)

Finala Zapadne i Istočne konferencije trebala su ponuditi napetost do samog kraja, ali Steph Curry i LeBron James pobrinuli su se da do toga ne dođe. Nakon što je Golden State poveo protiv Houstona 3:0, učinio je to i Cleveland pobjedom od 114:11 protiv Atlante u produžecima.

Bilo je 104:104 u regularnom dijelu i činilo se da bi Hawksi možda mogli opravdati prvu poziciju nakon regularnog dijela sezone, no ništa od toga. Ponovno ih je uništio LeBron James, zabio je 37, imao nevjerojatnih 18 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov 12. triple-double u doigravanjima, a prestigao je po broju poena velikog Karla Malonea, koji je ostao na 4763. Sad je "kralj" na šestom mjestu najboljih strijelaca u doigravanju sa 4782 poena. Ispred njega su Michael Jordan (5987), Kareem Abdul-Jabbar (5762), Kobe Bryant (5640), Shaquille O'Neal (5250) i Tim Duncan (5113). A moguće je da će James već u ovom doigravanju dostići Jordana po broju odigranih utakmica jer Air Mike je u karijeri imao 179 utakmica, LeBron je na 171 i u finalu Istoka odigrat će još minimalno jednu.

No nije se sve baš na početku utakmice činilo kao veliki LeBronov nastup jer promašio je prvih deset šuteva, što mu se nikad u karijeri nije dogodilo. Nije odustajao jer bio je sam, Kevin Love i Kyrie Irving su ozlijeđeni, a trener David Blatt imao je na klupi samo tri dostupna igrača. Zato si je LeBron i dozvolio 37 šuteva iz igre, od kojih je zabio 14.

Činilo se da bi Atlanta mogla naći recept u takvoj situaciji kad s toliko slobode igra jedan igrač, no nisu ni blizu razine kroz cijelu sezonu i jasno je da se finale prije finala odigralo u polufinalu između Cavsa i Bullsa. A i LeBron se podigao za nekoliko razina otkako je krenuo u doigravanje. Motiva mu ni najmanje ne nedostaje.

Kod gostiju odličan je bio Teague, čiji izostanak učinka je doveo do poraza u prošloj utakmici. Zabio je 30, uz šest skokova i sedam asistencija, a i njegova je trica odvela Atlantu do produžetaka. Dodao je Millsap 22 uz devet skokova i još su bili dvoznamenkasti Horford (14), Bazemore (14), Mack (13) i Carroll (10). Kod domaćih Jamesu su se priključili još Dellavedova (17p, 7s), J.R. Smith (17p, 10s) i Shumpert (15p, 7s).

Samo čudo može spasiti Atlantu i vrlo je izgledno da će biti "metla", što je poprilično "spuštanje", ipak su Hawksi u regularnom dijelu sezone pobijedili Cavse tri od četiri puta, dok su bili kompletni, a ne ovako osakaćeni ozljedama.

Možda ono veliko finale bude napetije i neizvjesnije. Ako ništa, jasno je da će neki od trenerskih "početnika" postati prvak. Steve Kerr je također prvu sezonu NBA trener i ima čudesne rezultate.

NBA FINALE, ISTOČNA KONFERENCIJA:

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 114:111p (104:104) - Cleveland vodi 3:0 u seriji na četiri pobjede.

>> Golden State na krilima sjajnog Curryja došao na korak do velikog finala!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije