Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPRAVIO PREOKRET

Najprecizniji tricaš u povijesti NBA lige oduševio, pogledajte koliko je zabio u jednoj minuti!

Kyle Korver
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
31.03.2015.
u 09:51

Vodeća momčad Istoka pobijedila je 101:88, ali prijelomni trenuci zbili su se u jednoj minuti

Atlanta Hawksi pobijedili su Milwaukee Buckse 101:88 i time učvrstili ionako osiguranu prvu poziciju na Istoku. No priča večeri nije ta uvjerljiva pobjeda nego prijelomni trenutak - 11 poena Kylea Korvera u samo 60 sekundi!

Bilo je 56:51 za domaće i nešto manje od šest minuta do kraja treće četvrtine kad je sjajni tricaš zabio prva tri poena. Ubrzo su uslijedile tri kontre i već je zabio dodatnih osam, a kod "druge" je za "milimetar" nagazio na liniju i "oduzeo" si time poen. Izgledalo je to poput neke video igre jer je zabijao kao od šale, u pokretu i preko ruke.

Trener gostiju Jason Kidd gledao je nemoćno razvoj situacije jer je bio svjestan da se nakon toga teško vratiti jer u "roku keks" su od minus pet bili na minus 16. A najzanimljivije od svega jest da su to jedini Korverovi poeni u utakmici jer je za tri gađao tri od devet. U globalu nije to bio učinak za pamćenje, ali ta minuta "ludila" ga je postavila u prvi plan.

Čak i uz taj slabiji učinak, Korver je još uvijek najbolji tricaš lige po postotku, a konkurencija nije slaba. Ima 49,4 posto učinka i čini se da će obraniti titulu najboljeg tricaša iz prošle sezone (47,2 posto), ali neće oboriti rekord NBA lige, koji je upravo on sam postavio u sezoni 2009./2010. (53,6 posto).

Odmah su se nakon ovog uspjeha svi sjetili Tracyja McGradyja i njegovih 13 poena u 35 sekundi dok je 2004. godine nastupao za Rocketse u susretu protiv Spursa i na maestralan način im donio pobjedu.

>> Najbolji šuter svih vremena jest Petrović

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
14:05 31.03.2015.

vanja ti i ja smo imali puno nesuglasica ali moram te pohvalit jer si poceo opsirnije izvjestavat o NBA ligi:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije