Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šarmirao publiku

Kruno Simon: Hrvatska u Areni! Taj ću dan pamtiti

26.08.2014., Zagreb - Pripremna kosarkaska utakmica Hrvatska - Litva uoci odlaska hrvatskih kosarkaskih reprezentativaca na Svjetsko prvenstvo u Spanjolsku. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
28.08.2014.
u 09:52

– Prvi put mi je žao što će se to naše druženje završiti jer ćemo morati otići u svoje klubove – rekao je Simon

Kao jedan od dvojice Zagrepčana u reprezentaciji (drugi je Rudež), Kruno Simon (29) uživao je u svakom trenutku utakmice protiv Litve (94:80), igrane pred 10.000 ljudi.

– Ovo je bilo ostvarenje sna, dan koji ćemo pamtiti u karijeri. Igrao sam ja u Areni i za klub, no to se ne može uspoređivati. Uživao sam.

Izbornik mi vjeruje

A mi smo uživali u njegovim dodavanjima. Svaka čast atletima i defenzivnim pitbulima, no u loptanju su ipak najvažniji igrači koji stvaraju višak.

– Igra s loptom najbolja mi je strana. U reprezentaciji sigurno nisam zbog vrhunske obrane, no uvijek ću se truditi da ostala četvorica ne ispaštaju zbog mene.

Čini se da ga na SP-u čeka startno mjesto u petorci.

– Meni nije bitno jesam li u petorci ili ulazim s klupe, nego osjećam li povjerenje izbornika, odnosno da će tolerirati ako pogriješim. Osjećam da mi naš izbornik vjeruje.

Kako i ne bi kada mu je jedan od dvojice koji najbolje razumiju igru.

– Netko je brz, netko je snažan, a moja je kvaliteta da razumijem igru i s tim nadoknađujem ono što mi nedostaje. Nisam najsporiji, nisam najlošiji obrambeni igrač, ali sam u fizičkom dijelu košarke slabiji, no priroda se nekako pobrine za ravnotežu. Kada imate obje te stvari kao Bojan Bogdanović, koji je i košarkaški i fizički fantastičan, onda igrate u NBA ligi.

Hrvatska danas u Španjolsku odlazi odlična raspoloženja. Ne samo zbog toga što nema ozljeda.

– Ove godine istinski uživam u reprezentaciji i prvi put mi je žao što će to naše druženje završiti jer ćemo morati otići u svoje klubove.

Nije znao ni sve suparnike

Sviđa mu se što su ovogodišnje pripreme većinski bile u Zagrebu.

– To je pametna odluka. Dugo smo na pripremama i dobro je katkada maknuti se iz hotela na sat ili dva.

I igrači i izbornik reći će da je Hrvatska u boljem stanju nego uoči lanjskog EP-a. Bolja je i za iskusnijeg Simona, koji je dvije euroligaške utakmice riješio tricom.

– Ja ne bih na to gledao kroz te dvije trice, nego kroz to što već 3-4 godine u kontinuitetu radim s Jaskom pa sam pohvatao njegove ideje.

Jedna od Jaskovih ideja jest i da Kruno popravi svoju igru bez lopte.

– Teško je promijeniti navike preko noći, no Jasko na tome inzistira pa sam si dao truda i vidim pomake.

Ovih je dana sve podređeno subotnjoj utakmici s Filipinima u Sevilli, prvoj na SP-u. Što je uopće znao o Filipinima i Senegalu prije nego što su ih treneri počeli predstavljati.

– Prije ovih naših sastanaka nisam znao apsolutno ništa. Može me biti sram jer prvi dan priprema nisam znao ni nabrojiti sve suparnike. Mislio sam da je Angola s nama u skupini, Senegala se nisam sjetio. No, mislim da smo preozbiljna momčad i da smo kao zemlja puno svjetskih prvenstava propustili da bismo sada bilo koga podcijenili.

Svojom najboljom reprezentativnom utakmicom smatra onu iz četvrtfinala Eurobasketa kada je Ukrajincima zabio 23 koša.

– To je utakmica koja je obilježila ovaj naraštaj, koja je značila pobjedu nad frustracijama, nad famoznih 18 godina bez pobjede u četvrtfinalu. Doduše, ja time nisam bio obilježen, ali i meni je to bilo u podsvijesti sve dok nismo dobili Ukrajinu.

>> L'equipe: Hrvatska osvaja skupinu, izbacuje Srbiju, ali onda ispada!

Komentara 1

KE
kentie
10:39 28.08.2014.

Pobijediti jednu Litvu s tolikom razlikom nije mala stvar...pa makar to bila i prijateljska tekma...ipak, Litva je ime i prezime na košarkaškom globusu...ono što raduje, pored dobivene tekme, je kemija među igračima, koja je, čini mi se jača danas nego što je bila na euru prošle godine...dakle, samopouzdanje i vjera u vlastite mogućnosti narasli su do neba, a to istinski raduje uoči Svjetskog...još samo da je sportske drskosti i bezobrazluka, daj Bože, koje su krasile sve repke koje je vodio Mirko Novosel...di će nam onda biti kraj, ehej ekipo...dakle, Jasku i ekipi nek je sretno i berićetno na Svjetskom...živili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije