Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

I nakon 20 godina Zadar se sjeća legendarnog Kreše Ćosića

Krešo Ćosić
Foto: S Event
1/4
22.05.2015.
u 18:20

Izložba fotografija Krešimira Ćosića te humanitarna prodaja proizvoda po simboličnim cijenama namijenjena je svim Zadranima, ali i brojnim turistima od kojih su mnogi zasigurno čuli za Krešu Ćosića.

Hrvatska i svjetska košarkaška legenda Krešimir Ćosić prerano nas je napustio prije 20 godina, ali sjećanje na njega još uvijek je živo! Upravo iz tog razloga, Zadrani se ovog vikenda prisjećaju napoznatijeg sugrađanina, Kreše koji je ime grada ponosno pronio svijetom i još jednom Zadar potvrdio kao košarakaški grad.

Zadarski Forum (Sv. Donat) će u nedjelju 24. svibnja od 11,00 sati biti u znaku legende. Dječji košarkaški turnir okupiti će najmlađe Zadrane koji idu stopama svjetskog velikana. Izložba fotografija Krešimira Ćosića te humanitarna prodaja proizvoda po simboličnim cijenama namijenjena je svim Zadranima, ali i brojnim turistima od kojih su mnogi zasigurno čuli za Krešu Ćosića.

U večernjim će pak satima u Falkensteinerovom hotelu Iadera u turističkom naselju  Punta Skala u Petrčanima biti održana svečana večera na kojoj će se brojni hrvatski uglednici i sportaši, kao i gosti iz inozemstva prisjetiti ovog velikana hrvatskog sporta.

Podsjetimo, Krešimir Ćosić preminuo je 1995., u 47. godini života. Sportski put započeo je u Zadru da bi se nakon četiri godine uputio na sveučilište Brigham Young u Americi. Bogatu košarkašku karijeru proveo je u ljubljanskoj Olimpiji, Virtusu iz Bologne te za Zadar i Cibonu.

Jedan je od najtrofejnijih hrvatskih sportaša i osvajač je brojnih odličja s reprezentacijom Jugoslavije, a u povijest je ušao kao prvi neamerikanac na NBA draftu kada su ga 1972. godine izabrali Portland Trail Blazersi, a godinu dana kasnije i Los Angeles Lakersi.

Na sam dan 20. obljetnice Krešine smrti, u ponedjeljak 25. svibnja, obitelj, prijatelji i organizatori će položiti vijence na Krešin spomenik ispred dvorane na Višnjiku koja nosi njegovo ime. Organizaciju događaja potpisuju Udruga Dani Krešimira Ćosića  i S Event.

>> Novi Max! Ćosić je bio košarkaši Kolumbo

Komentara 1

AL
alexije
19:09 25.05.2015.

Od cega je umro legendarni Kreso to se desilo iznenada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije