Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI OBRAMBENI

Kawhi Leonard novim priznanjem postao kao Dennis Rodman

Kawhi Leonard
Reuters/PIXSELL
18.04.2016.
u 19:30

Kawhi Leonard je s 1,78 osvojenih lopti, 5,5 skokova te jednom blokadom u prosjeku predvodio najbolju obranu lige koja je dopuštala suparnicima 92,9 koševa po utakmici.

Košarkaš San Antonio Spursa Kawhi Leonard drugu je godinu zaredom proglašen najboljim obrambenim igračem regularnog dijela sezone, objavili su iz ureda NBA lige.

Od 130 novinara iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade njih 84 stavilo je Leonarda na prvo mjesto svog popisa, a krilni igrač San Antonija ukupno je zaradio 547 bodova te najbližeg pratitelja, Draymonda Greena iz Golden Statea, nadmašio za 126 bodova. Green je i prošle sezone ostao za leđima Leonardu u ovom izboru, a košarkaš San Antonija postao prvi košarkaš nakon Dennisa Rodmana (1990, 1991) koji je dvije sezone zaredom osvojio nagradu, a da nije igrao na poziciji centra.

Daleko iza prve dvojice, s 83 boda, na trećem je mjestu završio centar Miamija Hassan Whiteside.

Kawhi Leonard je s 1,78 osvojenih lopti, 5,5 skokova te jednom blokadom u prosjeku predvodio najbolju obranu lige koja je dopuštala suparnicima 92,9 koševa po utakmici. Uz uobičajeno visok obrambeni učinak, Leonard je ove sezone popravio i svoju napadačku statistiku s prosjekom od 21,2 koša i 2,6 asistencija po utakmici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije