Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački finale

Kapetan Miro Bilan: Nestrpljivi smo i favoriti

26.05.2015., Zagreb, Dom Sportova - Prva utakmica polufinala doigravanja PH, KK Cedevita - KK Zagreb.Miro Bilan.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
27.05.2016.
u 23:31

U prošlogodišnjem finalu Cedevite i Cibone slavili su cedevitaši s 3-1, a takav je omjer i u ovosezonskim ogledima dvaju finalista

U nedjelju počinje finalni niz utakmica za naslov prvaka Hrvatske o kojem će odlučivati branitelj naslova Cedevita i lanjski finalist Cibona.

Lani je sve završeno u četiri utakmice, a cedevitaši su favoriti i u ovom finalu, o čemu govori i ovogodišnji međusobni omjer od 3-1 u njihovu korist.

– Napokon počinje finalni niz. Ne bježimo od uloge favorita. Prvi put u osam mjeseci imali smo tjedan dana stanke i iskoristili smo je da napravimo nešto konkretnije. U ligi za naslov prvaka nismo se previše umorili pa smo sačuvali snagu za finale – kaže Cedevitin kapetan Miro Bilan ističući da je ključ uspjeha zaustavljanje Florencea i Žižića:

Cibona sa Žižićem igra puno pick and roll, dva na dva, a on koristi brzinu. A nije lako kada sto puta morate braniti pick i isto ga toliko puta u napadu postavljati. Znam i da će Cibona pokušati spriječiti spuštanje lopte u reket na mene, a mi moramo iz toga izvući korist.

Što o dvobojima Bilan – Žižić i Pullen – Florence kaže trener Mršić?

U takvim dvobojima napadač je uvijek u prednosti. Kolektivnom obranom moramo riješiti Ciboninu pick igru. To se ne može riješiti sa tri igrača, jer ako je na terenu Hukić koji je odličan šuter, morate uključiti petorku.
Za vrijeme i poslije presice Cedevitin trener Veljko Mršić istaknuo je sljedeće:

– Očekujem da svi na terenu budu na visini zadatka i neka pobijedi bolji.

A osim igrača i stručnog stožera, akteri utakmica su i suci, ali i publika, koja obično daje jaču potporu cibosima. A Cibonini Smogovci imat će jednu metu manje jer je Mršić 17-godišnjeg Musu oslobodio finala zbog obveza u reprezentaciji BiH.

>>Mulaomerović 'poludio' na Zadrane: Ovo je sramota, trebao sam pustiti utakmicu Kvarneru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije