Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona iz snova

Justin Hamilton u najboljoj petorci španjolske lige

Justin Hamilton
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
26.05.2016.
u 13:43

Hamilton, čija je majka Hrvatica, bio je drugi košarkaš u Španjolskoj po broju glasova

Hrvatsko-američki košarkaš Justin Hamilton (26), pozvan da nastupi za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, proglašen je najboljim krilnim centrom u prvom dijelu španjolskog prvenstva te je uvršten u najbolju petorku lige.

Košarkaš Valencije zbog ozljede nije doputovao u Madrid na svečanu dodjelu gdje je trofej u njegovo ime preuzeo kapetan Rafa Martinez.

Hamilton, čija je majka Hrvatica, bio je drugi košarkaš u Španjolskoj po broju glasova, a priznanje MVP, za najkorisnijeg igrača, ponio je grčki centar iz redova Baskonia Laboral Kutxe Ioannis Bourousis.

Justin Hamilton je prošlo ljeto došao iz NBA momčadi Minnesota Timberwolves u Valenciju s kojom ima ugovor do kraja sezone. Dosad je u prosjeku zabijao 14,6 koševa po utakmici, čime se nalazi na četvrtom mjestu na listi strijelaca.

Momčad s obale Sredozemnog mora završila je prvi dio sezone na trećem mjestu iza Barcelone i Real Madrida te će u četvrtfinalu igrati protiv Unicaje, a američko-hrvatski centar je zbog ozljede prepone upitan za prvu utakmicu u petak. U 34 kola prvenstva Valencija je pobijedila u 28 utakmica.

Hamilton je ukupno četvrti košarkaš Valencije koji je od 2004. ponio ovo priznanje, odnosno ušao u najbolju petorku prvenstva, od kada se organizra ova nagrada.

U glasovanju sudjeluju treneri, igrači, mediji i publika. Hamilton je najbolji u izboru trenera koji su mu dali više glasova nego Bourousisu.

Najbolju petorku čine Bourousis (Baskonia Laboral Kutxa), Hamilton (Valencia), Sergio Rodriguez (Real Madrid), Darius Adams (Baskonia Laboral Kutxa) i Alex Mumbru (Bilbao Basket).

Najbolji trener je Xavi Pascual iz Barcelone iako je konkurirao i bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović, aktualni trener Baskonije s kojom je došao do Final Foura Eurolige.

Hrvatski izbornik Aleksandar Petrović uvrstio je Hamiltona na listu od 26 igrača koji konkuriraju za nastupe za Hrvatsku u Torinu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

U srpnju će Hrvatska igrati u skupini A protiv Tunisa i Italije. Bude li među prve dvije momčadi, igrat će u polufinalu protiv jedne od reprezentacije iz skupine B u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Na Olimpijske igre ići će samo pobjednik turnira.

>>Perasović: Hrvatskoj želim sreću u kvalifikacijama za Rio

Komentara 1

AP
apoxiomen007
13:49 26.05.2016.

Bravo, mislim da ce biti pojacanje za repku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije