Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita dominirala protiv Olimpije (102:87)

Junior Musa zabio 26 za potapanje "zmajčeka"

Dženan Musa
Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2016.
u 23:50

S obzirom da u Cedeviti važi da pravilo da tko zabije 100. koš suigrače i stožer časti sa dvije torte, ovaj put to mora učiniti Toni Katić

U utakmici u kojoj smo raritetno mogli vidjeti petorku bez stranaca, ili pak petorku s tri Zagrepčanina na parketu (Krušlin, Žganec, Arapović), Cedevita se lako obračunala s ljubljanskom Olimpijom (102:87) čiji se trener Gašper Okorn ovako osvrnuo na loše izdanje svojih štićenika:

- U prvom smo poluvremenu igrali katastrofalno loše, kao da smo u Zagreb došli da nam što prije prođe tih 40 minuta i da što prije odemo kući. Doduše, napadački smo igrali solidno, no u obrani smo ostali bez ispaljenog metka. U trećoj smo išli na sve ili ništa, da operemo ruke, no nakon tih 69:66 vratili smo se u staru priču. Prvi put ove sezone u ABA ligi mogu reći da sam vrlo nezadovoljan i da smo razočarali - priznao je trener Ljubljančana Gašper Okorn.

Bio je to dvoboj čudnog tijeka. Početkom 19. minute imali su domaćini "plus 26" (59:33), da bi samo 11 minuta kasnije imali samo "plus 3" (69:66). Amerikancima Jamesu i Boatrightu, ali i nekim domaćim nositeljima igre, kao da se nije igralo, i to je razljutilo trenera Veljka Mršića:

- U ovom smo susretu imali jako dobrih razdoblja, ali smo s trećom četvrtinom pokvarili ukupni dojam. U tom smo se razdoblju susreta oslanjali samo na vanjski šut, tricu smo pucali 0-9, pa sam u posljednjoj četvrtini morao vratiti petorku koja je napravila i onu veliku razliku u drugoj četvrtini. Igrači koji su neki dan protiv MZT-a odigrali sjajno, danas su bili nikakvi, a niti jednom nisam vidio da su se skupili na parketu i rekli idemo povući. Svatko je svirao svoj instrument, nismo bili orkestar.

No, zato su u isti rog puhali Katić, Krušlin, Musa, Arapović i Žganec i dečki su svojim pojačanim angažmanom u obrani začas otišli na "plus 21" (87:68) pri čemu je prednjačio 17-godišnji Džanan Musa. Nakon što je zabio svojih 26 koševa, što mu je seniorski rekord, igrač utakmice je kazao:

- Hvala treneru Mršiću na minutaži, a igrao sam ovaj put 22 minute. Ovo je prvi put da sam ja iskočio u prvi plan i ovo mi je bila dosad najbolja utakmica u Cedevitinim seniorima. S obzirom da su nositelji igre prije samo dva dana podmetnuli leđa za pobjedu u Eurokupu, ovu smo pobjedu morali iznijeti mi igrači koji igramo manje.

Osim Muse (26), dvoznamenkasti u Cedevitinim redovima bili su još i Shurna (13), Katić (12), Bilan (11) i Krušlin (10) dok su dva Marka (Tomas i Arapović) zabili po devet koševa. Kod Ljubljančana bolji od ostalih bili su centar Janković (20), razigravač Jefferson (19), šuter Hrovat (16) te krilni-centar Oliver (15) no i svi oni propuštali su u obrani.

S obzirom da u Cedeviti važi pravilo da tko zabije 100. koš časti suigrače i stožer sa dvije torte, ovaj puta to mora učiniti raspoloženi razigravač Toni Katić.

Gestu za pohvaliti izvela je pak Cedevitina uprava koja je odlučila pustiti Džanana Musu da igra na juniorskom Eurobasketu za svoju matičnu reprezentaciju (BiH). Tako u Cedevitinu sastavu Muse neće biti sve do Božića i velikog derbija s Crvenom zvezdom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije